cinema catal� . caT
Notícies anteriors
SITGES 2014: RESUM DEL CAP DE SETMANA I CAM CAP A UNA SETMANA INTENSA

Avui dilluns, la Blanca Subur no sha despertat tant blanca com ho fa habitualment, degut a un cel griss, per aix no ha estat motiu suficient per enfosquir una programaci farcida de bones propostes com The World of Kanako, un film de Tetsuya Nakashima, que lany 2010 ens delectava amb Confessions, candidata a la 83a Edici dels Oscars representant a Jap. Lltim film del director de Fukuoka -sense abandonar els instituts infectats de bandes yakuza- ens descobreix una histria de venjana paterna per tamb poc a poc lautntica cara de Kanako, protagonista i fil conductor de la histria. Un relat visceral i completament oracular el qual ens porta a conixer els lligams gentics i emocionals entre pare i filla.

Davant duna millora meteorolgica i amb loptimisme a peu de carrer, es projectava Stereo, de lalemany Maximilian Erlenwein, que presentava el film a lAuditori com un thriller punyent, encara que part del seu impuls es quedi en el plantejament. El film, que compta amb grans interpretacions com la de lomnipresent Jrgen Vogel (La Ola), s un ball de mascares que mant el neguit fins a les acaballes de la pellcula, sostenint com a manament el desdoblament de la personalitat. Una dualitat que pot entusiasmar o pot fastiguejar a lespectador davant duna arriscada estructura narrativa.

Com tots sabem, Sitges ja ha arrencat i ho ha fet amb laccentuada expectaci que han despertat figures com Roland Emmerich que ha rebut el Gran Premi Honorfic i el mtic actor itali Franco Nero que ha rebut la Mquina del Temps per la seva trajectria cinematogrfica per avui s el torn de Pablo Helman, una de les figures clau del cinema fantstic de les ltimes dcades i que ha treballat colze amb colze amb Steven Spielberg i George Lucas. Un luxe pel festival rebre orfebres del cinema com largent, el qual ha vingut a instruir el pblic assistent amb fora entusiasme.

Salvar al soldado Ryan,El mundo perdido,La guerra de los mundos o El ataque de los clonesformen part de la llarga llista de ttols dirigits per Spielberg i Lucas en els quals ha treballat Pablo Helman. Els seus inicis es remunten a principis dels anys 80, com a autor de msiques per a un canal de televisi de Los ngeles, poca en qu siniciava la revoluci digital al cinema, un moment que Helman va viure intensament i que ens explica a la master class de la Sala Tramuntana, presentant el seu ltim treball amb motion capture a Ninja Turtles de Jonathan Liebesman. Helman ens ha explicat els secrets i el procs de transformaci dels actors fins a convertir-se en uns divertits putxinellis CGI.

El cinema alternatiu tamb t lloc a la graella de Sitges amb cintes com Honeymoon, una pellcula de suspens amb elements del fantstic que presenta com a pretext la lluna de mel duna parella recent casada. Els problemes comencen amb un somnambulisme inesperat i acaben amb fenmens inquietants enmig dun bosc estremidor. Un film que ens mant en tensi durant el primer i el segon acte, per que probablement no desembolica el caramel que havia posat a la boca de lespectador. Interessant posada en escena i una fotografia molt encertada per part de Kyle Klutz, tot i els escassos recursos econmics.

Realitzant un reps setmanal, recordem que ahir es presentava La distncia, el segon film del catal Sergi Caballero, desprs del multi premiatFinisterrae, que Sitges va programar el 2010 i que es va presentar a ms de seixanta festivals darreu. Ara, ambLa distancia,firma una pellcula on barreja suspens i cincia ficci, una de les dues apostes catalanes daquest any. Protagonitzada per un trio de nans russos amb poders sobrenaturals que han de portar a terme un robatori a una central trmica de Sibria, Caballero ha reunit un equip dactors no professionals, alguns dels quals han estat a Sitges, com Alberto Martnez, Roland Olbeter, Miguel Lagostz i lestrella internacional de porno Sophie Evans.

A mode de resum, Sitges 2014 arrencava el divendres amb el tret de sortida de lesperada REC 4, trepitjant la catifa vermella el mateix Jaume Balaguer, acompanyat de Manuela Velasco, Paco Manzanedo i Ismael Fritschi. Laltra protagonista del cap de setmana ha estat Musaraas, la producci dlex de la Iglesia, dirigida per Juanfer Andrs i Esteban Roel, que han mostrat el seu entusiasme per treballar amb el director dEl da de la bestia: com a director sap perfectament qu ha de fer un productor. Per la seva banda, de la Iglesia ha subratllat queMusaraass una pellcula totalment de Juanfer i Esteban i que el seu paper i el de Carolina Bang ha estat exclusivament el de produir-la.

Notcies - Cinema Catal . NET
Pablo Helman i George Lucas

lectures: 1033

Una notcia dric Antonell

6 d'octubre de 2014


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Pablo Helman s un geni!!!
Marcus Brody07-10-2014

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small