cinema catal� . caT
Notícies anteriors
SITGES 2014: CRONENBERG I BASSET APUNTALEN LEQUADOR DEL FESTIVAL

Avui dimarts, arribem a lequador del Sitges 2014 amb projeccions tant esperades com Map to the Stars, de David Cronenberg. El director canadenc dibuixa una satrica dicotomia entre la vida gris i el glamour ms hollywoodi. Julianne More i John Cusack carreguen el pes de la histria a les seves espatlles, sovint ensenyant tota la seva musculatura ms cmica. Darrera aquesta comicitat ens trobem amb una narrativa un pl neurtica, que radiografia el mn trbol de la farndula cinematogrfica. El film ens explica les extravagncies duna famlia bohmia que sentrellaa amb la vida duna actriu en decadncia, extraient la vena ms vidrilica de cada part.

A la graella tamb hi havia lloc pel cinema del continent asitic, que amb The Fives -un thriller intens provinent de Corea del Sud- amenitzava el migjorn sitget. Daquesta manera, Focus sia mostra un bon estat de salut amb films com el de Jeong Yeon-shik, que mitjanant un metratge intens -amb certs aires de Park Chan-wook- ens proposava una parbola venjativa i sangonent fora envejable, utilitzant els elements dun thriller de la vella escola. The Fives, tamb mostra certa denncia cap a les autoritats sud-coreanes, a travs de pinzellades dhumor macabre.

Davant dun sol radiant, sestrenava la fosca A Girl Walks Home Alone at Night, de liraniana Ana Lily Amirpour, que esquitllant la censura del seu pas ens presentava una faula vampiresca ambientada al Teheran ms obscur i misteris. El film demostra bones intencions per lamericanitzaci present en tot el film com a smptoma de modernitzaci, no s prou genu per enlluernar a un espectador acostumat a les nombroses reedicions del conte de vampirs. No obstant aix, la realitzadora de lOrient Mitj assegurava a lespectador que no t cap fidelitat cap al mn real i que a ms li encanten els vampirs des dels 9 anys, pel que entenem que amb aquest debut cinematogrfic complia ms dun somni.

I parlant de somnis, avui el cinema ms onric tamb tenia lloc als cinemes Retiro. Horsehead, de Romain Basset, salineava amb el festival i el leit motiv denguany (el mn dels somnis). Aquesta cinta francesa, en qu la variant maligna del mn buclic ns la protagonista, ens explica els somnis pertorbadors de Jessica (una sensual Lilly-Fleur Pointeaux), els quals tenen una perillosa prolongaci en la seva vida real. A travs dunes poderoses imatges, el metratge gal acaba trobant en la introducci de tota una srie delements fantstics, la part ms obscura del relat, sempre endinsant-se en tot tipus diconografia mstica i criptozoolgica.

Notcies - Cinema Catal . NET
Cartell de Maps to the Stars

lectures: 965

Una crtica dric Antonell

8 d'octubre de 2014


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

bon seguiment. records de Marc Marti i Sandra G
Marc marti09-10-2014

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small