cinema catal� . caT
Notícies anteriors
ORGENES DE MIKE CAHILL SEDUEIX EL JURAT DEL FESTIVAL DE CINEMA DE SITGES

Premiat joc de mirades

Orgenes del realitzador nord-americ Mike Cahill guanya el Premi a la Millor Pellcula de la Secci Oficial del 47 Festival Internacional de Cinema Fantstic de Catalunya- Sitges2014. El jurat segur que ha guardonat lelegncia i vistositat daquest thriller romntic metacientfic en qu es combina fantasia i cincia amb unes gotes de filosofia newage. Cahill ja havia aconseguit amb anterioritat del mateix Festival de Sitges un guard a la millor actriu protagonista, Brit Marling, pel seu paper a Otra tierra (2011).
Aquesta embolcallant cinta explica com Ian Gray (Michael Pitt), un jove cientfic especialitzat en lestudi de lull hum, se sent fascinat per liris multicolor duns ulls singulars i inimitables corresponents a una jove enigmtica que coneix casualment durant una festa. La noia amb el rostre cobert sesvaeix i la torbaci del noi, generada per aquella mirada hipnotitzadora, el condueix a lansiosa recerca de la identitat daquesta jove fonedissa. Uns ulls extraordinaris vistos en una tanca publicitria tanquen el cercle de la investigaci i la noia resulta ser una preciosa model, Sophie ( interpretada per la catalana Astrid Bergs- Frisbey).
A partir daqu ens endinsem en el territori de lenamorament i la passi per desembocar en els embolics i patiments del melodrama intimista i sentimental quan entri en joc la competent becria del investigador, Karen (Brit Marling), per plantejar els recomenaments desprs de les caigudes i ratificar la impossibilitat de sostreures a la petjada inesborrable de lamor primer. Al capdavall, entre tant cot fluix i afany de transcendentalitat sesllangueix una nova proposta cinematogrfica de filosofia de tocador amb persones i fets interconnectats, atzars ordenats, espiritualitat i reencarnacions redemptores.

Altres guardons

Entre les pellcules triomfadores cal ressenyar els guardons obtinguts per la cinta australiana de la debutant Jennifer Kent, Thebabadook. Aquesta pellcula de terror psicolgic protagonitzat per una mare neurtica que desprs de la mort del seu marit ha de cuidar un fill assetjat per un terrible malson persistent va aconseguir el Premi Especial del Jurat i el Premi a la millor interpretaci femenina per lactriu Essie Davies, encara que compartit ex-aequo amb la nord-americana Julianne Moore com a trastocada actriu en decadncia a la demolidora Maps to the stars del canadenc David Cronenberg.
En un palmars extremadament repartit, la millor direcci va recaure en el realitzador belga Jonas Gobaerts que debutava amb un llargmetratge de por finanat a travs de crowdfunding, Cub, sobre un solitari noi boy scout que comenar a ser assetjat perillosament pels seus companys durant unes colnies quan ning presta atenci als seus advertiments sobre lexistncia dun noi salvatge.
Igual que en la categoria femenina, el jurat ha atorgat dos premis ex aquos a la millor interpretaci masculina. Un daquests beneficiats s el protagonista del film apocalptic australi Las ltimas horas de Zak Hilditch, el fornit Nathan Phillips qui, davant la imminncia de la fi del mn, opta per acomiadar-se de la vida anant a una megafesta tot deixant a la seva xicota, per ensopegant inesperadament amb una nena abandonada que ha perdut al seu pare. Laltre actor premiat ha estat Yoji Yakusho pel seu paper de policia atpic que rep lencrrec de la seva ex-dona per buscar la filla desapareguda Kanako en el film de gnere negre Theworld of Kanako.

Notcies - Cinema Catal . NET
Escena de Origins (Mike Cahill)

lectures: 998

Una crnica de Joan Millaret Valls/AMIC

13 d'octubre de 2014


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small