cinema catal� . caT
Notícies anteriors
DIES DE FRIA

Un acudit divertidssim, saturat de mala llet i incorrecci, i ambientat en un avi de passatgers, serveix de carta de presentaci de Relatos salvajes de largent Damin Szifron. Aquest prleg obra la capsa dels trons del que ser una comdia negre i salvatge sobre la violncia cega i estpida dels humans. Una comdia de relats breus, desquetxos, de bromes, com micro-pellcules dins de la pellcula.

Un conjunt de sis histries presidides sobretot per lhumor custic que intenten retratar lagressivitat i la imbecillitat humana en el que vindria a ser una celebraci collectiva de la destrucci amb alguns apunts dispersos de denncia social. El segon episodi en un restaurant de carretera planteja el dilema del qu faries si tens loportunitat de passar comptes amb la persona que ha portat la desgrcia a la teva vida i la de la teva famlia per constatar que la venjana s un plat que es serveix fred.

Un tercer episodi basat en una discussi de trnsit resulta ser un brillant i perfecte exponent del carcter corrosiu daquesta cinta. Una escalada paroxstica de fria i rbia desfermada a crrec de dos conductors desemboca en una follia explosiva i canita. Les tres darreres histries es fan ms extenses, ms complexes i potser ms melodramtiques i emocionals per abandonar en certa mesura lesperit ms poca solta de Relatos salvajes.

Un enginyer especialitzat en demolicions controlades, Simn (Ricardo Darn), veu com la seva vida sen va a la merda per culpa duna multa de trnsit que provoca una indeturable cascada de fatalitats. Un altre esquetx sobre un atropellament fatdic serveix per posar damunt la taula la immoralitat i la corrupci humana i, especialment, el triomf dels poderosos alhora de vulnerar i esquivar la llei aix com daprofitar-se dels necessitats comprant voluntats.

I un darrer fragment sobre la celebraci dun casament percebut com a autntic camp de batalla un cop la nvia descobreix que el seu marit lenganya. Una ltima entrega que es podria inscriure en el gnere de la reversi gamberra de lefecte boda de la comdia romntica contribueix a conformar el que resulta, finalment, una demolidora stira sobre la humanitat i, tamb, una celebraci orgistica del caos i el desgavell.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 906

Una crtica de Joan Millaret Valls

26 d'octubre de 2014


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small