cinema catal� . caT
Notícies anteriors
DIA DE LA DONA TREBALLADORA

Dos das, una noche dels germans cineastes belgues Jean-Pierre i Luc Dardenne s un melodrama social vigors i intens, genuna marca de fbrica dels Dardenne, acompanyats de bracet en aquesta ocasi del treball espectacular de la diva francesa i internacional Marion Cotillard que es fica en la pell duna dona treballadora aclaparada i desbordada pel daltabaix que comporta el seu anunciat comiat de lempresa.

Sandra (Marion Cotillard) s una herona moderna que ha de lluitar amb urpes per no perdre la feina i no renunciar al seu sou mileurista. El seu futur immediat depn de la votaci de disset companys de lempresa que han de triar entre prescindir de cobrar la seva prima i permetre que Sandra continu o apostar per seguir cobrant una bonificaci i que Sandra perdi la feina.
Sandra noms t un cap de setmana, els dos dies i una nit del ttol, per provar de trobar-se amb els companys de lempresa i explicar-los la seva malaurada situaci, cercant la seva comprensi i comproms i, tamb, fent-se crrec del comprensible rebuig a ajudar-la. Sinicia aleshores una ronda contrarellotge feta de contactes, telefonades i trucada de portes, que sovint no sobren, a la recerca desesperada de la confiana i el suport dels companys treballadors, sota les eficients argcies del thriller ms trepidant i angoixant.
Potser s una tasca humiliant per a un mateix rebaixar-se a la splica pblica i prou dolors tamb haver de presenciar discussions i baralles entre els teus amics per culpa de la urgent enquesta personal. Per s lnic cam que li resta. I tot i el seu estat depressiu, Sandra comptar amb lajuda del seu marit, Manu (Fabrizio Rongioni), que lempeny i li fa costat.

Aquest via crucis de Sandra serveix als germans Dardenne per seguir ancorats en la radiografia de la dura i precria realitat laboral dels nostres dies apostant, un cop ms, per la solidaritat i la camaraderia entre iguals en temps fastigosos de renncies, egoismes i ambicions personals. Una vibrant i compromesa pellcula que ens recorda la importncia i la transcendncia de la presa de decisions personals. Una oportuna classe dtica personal i collectiva en temps de prdua de valors i una defensa de la dignitat dels que no sarronsen i lluiten, encara que es pugui perdre el combat.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 945

Una crtica de Joan Millaret Valls

2 de novembre de 2014


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small