cinema catal� . caT
Notícies anteriors
DABSNCIES I OBLITS

Loreak/Flors de Jon Garao i Jos Mari Goenaga s la primera pellcula parlada en euskera que competia en la Secci Oficial del certamen basc Festival Internacional de Cinema de Sant Sebasti. Ambds directors despleguen en aquest film un autntic recital de subtilitat i elegncia per pintar amb els vistosos colors i les textures dels rams de flors una melodramtica histria de soledats entrecreuades.

Ane (Nagore Aranburu), una dona casada que travessa un moment de crisis personal, rep flors d’un remitent desconegut de forma peridica que li ajuden a alegrar la vida i li enlairen els nims. Per quan deixa de rebre sobtadament els enviaments de flors acaba descobrint de retruc la identitat incgnita del seu admirador secret al relacionar-ho amb un mort en un accident de trnsit.

El que podria semblar un joc romntic de caire trgic pren una imprevista volada grcies a l’alternana dels punts de vista la vida de dos personatges lligats a la vida del difunt, la vdua Lourdes (Itziar Ituo) i la sogre rondinaire Tere (Itziar Aizpuru).
L’exquisidesa i elegncia d’aquest film commovedor en molts moments resideix en una posada en escena delicadssima que es serveix de la combinaci de moments, imatges, objectes i frases sense haver de recrrer a la literalitat dels fets i les paraules.

La pellcula sembla que es fica en un embolic de difcil sortida en una segona part ms discursiva, en contraposici a una primera part absolutament descriptiva i visual, encara que se n’acaba sortint de forma brillant. Ms enll de la bellesa i l’emoci d’aquesta preciosa proposta en resulta una suggeridora reflexi sobre el mn de les dones al voltant de nocions com l’absncia i l’oblit, els rastres i la petjada que deixen els que se’n van, o com el record perdura en uns enfront de l’oblit dels altres.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 845

Una crtica de Joan Millaret Valls

2 de novembre de 2014


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

una pelcula maravillosa; gracias
Carlos03-11-2014

Un retratat femen tant delicat com delicis
M.03-11-2014

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small