cinema catal� . caT
Notícies anteriors
OBRA ELS ULLS

Orgenes del realitzador nord-americ Mike Cahill es va emportar el Premi a la Millor Pellcula de la Secci Oficial del 47 Festival Internacional de Cinema Fantstic de Catalunya-Sitges2014. El jurat va restar subjugat per lelegncia i vistositat daquest thriller romntic metacientfic en qu es combina fantasia i cincia amb unes gotes de filosofia newage. Mike Cahill afegia aix un important guard a la seva carrera desprs dhaver aconseguit amb anterioritat en el mateix Festival de Sitges el premi a la millor actriu protagonista per Brit Marling grcies al seu paper a Otra tierra (2011).

Orgenes explica com Ian Gray (Michael Pitt), un jove cientfic especialitzat en lestudi de lull hum, se sent fascinat per liris multicolor duns ulls singulars i inimitables corresponents a una jove enigmtica que coneix casualment durant una festa. La noia amb el rostre cobert sesvaeix i la torbaci del noi, generada per aquella mirada hipnotitzadora, el mena a lansiosa recerca de la identitat daquesta jove fonedissa. Uns ulls extraordinaris vistos en una tanca publicitria tanquen el cercle de la investigaci i la noia resulta ser una preciosa model, Sophie -interpretada per la catalana Astrid Bergs- Frisbey-.

A partir daqu ens endinsem en el territori de lenamorament per desembocar en els embolics i patiments inherents al melodrama intimista i sentimental per culpa dun cop fatdic mentre entra en joc la competent becria del investigador, Karen (BritMarling). Aleshores el film es vol posar profund i reflexiu per discursar sobre els recomenaments desprs de les caigudes i ratificar la impossibilitat de sostreures a la petjada inesborrable de lamor primer.

Un film embolcallant i seds queentre tant cot fluix i afany de transcendentalitat sacaba dissipant per evaporar-se finalment. Una nova proposta cinematogrfica de filosofia dautoajuda de tocador i boniques estampes amb persones i fets interconnectats, atzars ordenats, espiritualitat laica i reencarnacions redemptores.

Notcies - Cinema Catal . NET
Escena de la pellcula

lectures: 925

Una crtica de Joan Millaret Valls

16 de novembre de 2014


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small