cinema catal� . caT
Notícies anteriors
DESENTRELLANT EL NUS GODARDI

El darrer i inclassificable artefacte flmic de Godard arriba miraculosament a les nostres pantalles desprs dexhibir-se en festivals com Cannes o Sitges. La seva estrena malauradament no ser complerta, i s que el fascinant relat calidoscpic de Godard rodat amb un juganer i bromista format 3D sexhibir de forma esporgada al prescindir del seu efecte original de tridimensionalitat.

Odiat i reverenciat a parts iguals, el cinema del veter director francs pot ser tan avorrit o fascinant com prefereixi cada facci en lluita. Per la meva posici s que no cal ser godardi per deixar-se arrossegar pel seu remol dimatges reverberades. No cal explicar massa de qu va la seva coreografia audiovisual perqu resulta fora quimric intentar-ho. Altres ments ms preclares ja sencarregaran de fer-ho.

Godard proposa un desarticulat flux incessant i frentic dimatges i de sons amb profusi de cites, de dilegs declamats, dhomenatges, de jocs visuals amb els enquadraments i els formats, de sotragades, de repeticions, de fragments ficcionalitzats, de trossos de pellcules velles, dimatges documentals, dimatges virades, combinat amb personals reflexions sobre la histria i el present, o sobre la prpia condici de les imatges.

Un film tan inabastable com transgressiu i provocador. El carcter dissident daquest film- cataracta de Godard es posa de manifest en tota la seva arrogncia atorgant protagonisme destacat a un gos com a veu narrativa. Intentar desentrellar el nus godardi pot resultar una tasca impossible, per deixar-se bressolar per la cabalosa simfonia visual i sonora de Adieu au langage desemboca en una experincia sensitiva ms que reconfortant.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 952

Una crtica de Joan Millaret Valls

1 de desembre de 2014


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

GODARD segueix sent DU
Mike02-12-2014

Gran aproximaci filosfica del mestre, s senyor!
Carim16-12-2014

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small