cinema catal� . caT
Notícies anteriors
MARE CORATGE

Desprs de la huracanada Lawrence anyways (2012), larrauxat talent del canadenc Xavier Dolan es desferma de nou en la seva darrera pellcula Mommy. Un nou film sumptus que el va fer mereixedor als seus vint-i-cinc anys, al costat del veter inconformista i irredempt cineasta francs Jean-Luc Godard, del Premi del Jurat ex-aequo del 67 Festival de Cinema de Cannes2014.

Mommy s un tempestus melodrama familiar centrat en la vida impossible duna mare, Diane Die Despres (Anne Dorval), que recupera de nou la custdia del seu fill hiperactiu afectat duna patologia de comportament agressiu, Steve OConnor Despres (Antoine-Olivier Pilon), recls en un centre dinternament. Una convivncia difcil patida amb conflictes reiterats amb esclats constants de violncia del noi que afecten tant lentorn familiar com la relaci amb el venat i amics de la mare. Una vida tan convulsa i problemtica que arriba fins al punt que anulla qualsevol possibilitat de reeixir duna dona ja madura, tot i la voluntat i les ganes que hi posa.

Una histria de resistncia pacient duna mare soferta i abnegada, una moderna herona sacrificada, que procura tirar endavant en un infern quotidi. En aquesta relaci complicada de difcil gesti hi entra un inesperat tercer intrpret, la misteriosa vena Kyla (Suzanne Clement) de la qual desconeixem el seu passat, que es presta a ajudar a la atrafegada mare i el trastornat fill. Kyla s una estranya benefactora que incorpora miraculosament una certa encara que precria estabilitat.

Es tracta duna pellcula elegantssima, brillant, majestuosa, i que es projecta en linaudit format petit 1:1, ajustant-se en el seu constrenyiment a aquesta histria tan fsica com aspre emocionalment. Un s de format redut que provoca un moment esplndid quan el format sexpandeix, com forat pel jove protagonista, per reproduir i encomanar un moment pletric de felicitat i alegria. Desprs el format es torna a comprimir per tornar a una normalitat anmala.

Per per segona vegada el format es torna a estendre per ocupar enterament la pantalla de cinema i aix donar cabuda a una projecci mental futura, un altre moment de plenitud, el qual sacostaria a un final feli, idealitzat. Per aquest moment sublimat sesvaeix per retornar a la duresa de la vida diria quan el format es torna a contraure en un film que ens regala tamb un treball estratosfric del seu tercet dactors.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 900

Una crtica de Joan Millaret Valls

10 de desembre de 2014


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small