cinema catal� . caT
Notícies anteriors
FRANQUISME CASTRADOR

Musaraas del tndem format per Juanfer Andrs i Esteban Roels la primera producci del cineasta basc lex de la Iglesia, tot un expert en la comdia grotesca fantstica i terrorfica. La seva estrena ens arriba maliciosament enmig de les festes nadalenques desprs de deixar-nos bones sensacions en la seva presentaci pblica en el marc del Festival de Sitges.

Musaraas s la histria de dues germanes en els anys foscos del franquisme. La germana gran, Montse (Macarena Gmez), viu reclosa al seu pis madrileny i no pot afrontar travessar el llindar de casa ja que li agafen atacs dagorafbia. El que passa s que Montse fa gala duna educaci religiosa puritana i castradora, viu sota lombra amenaadora del pare desaparegut i sha hagut de fer crrec de la seva germana petita (Ndia de Santiago) desprs de la mort de la mare en el part. Aquest frgil ordre sesmicola del tot el dia que el jove ve Carlos (Hugo Silva) cau per les escales i Montse lacull a casa per cuidar-lo fins a lmits insospitats.

Aquesta pellcula s un perfecte exponent de tota una tradici de la tragicomdia espanyola lligada al grotesc i lesperpent amb un humor negre demolidor. Sintueix tot lesperit trgic i dramtic duna histria de tons costumistes del franquisme ms srdid de la m de trbols secrets dinfncies oprobioses.

Ms enll daquesta filiaci hispnica, no cal dir que el tema de la retenci amistosa transformada en segrest infernal ens recorda molt a la dona psicpata de Misery (1990, Rob Reiner) capa dinfligir els cstigs ms atroos al seu escriptor predilecte hostatjat. Daltra banda, lunivers malalts i degenerat de tot plegat ens transporta tamb fins al gran guinyol tortus i estripat en lentorn domstic de Qu fue de Baby Jane? (1962, Robert Aldrich).

Notcies - Cinema Catal . NET
Escena de la pellcula

lectures: 952

Una crtica de Joan Millaret Valls

31 de desembre de 2014


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small