cinema catal� . caT
Notícies anteriors
AKI KAURISMAKI VISITAR LA FILMOTECA DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

Sha anunciat la presncia del cineasta Aki Kaurismaki a la Filmoteca de la Generalitat per presentar-hi la seva darrera pellcula, Le Havre (2011) -premi de la crtica al Festival de Cannes-, el dimecres 21 de gener de 2015. El director fins visitar Barcelona en motiu de la retrospectiva parcial que se li dedica i de lhomenatge que es ret a qui va ser el seu amic Peter Von Bagh escriptor, guionista, actor ocasional i cofundador del clebre Festival El sol de Mitjanit-.

Es tracta del primer gran cicle programat de la present temporada a la Filmoteca de Catalunya que combinar films del desaparegut Peter Von Bagh i el mateix Kaurismaki. La retrospectiva de Kaurismaki siniciar amb Hamlet goes bussiness (1987) i es podran veure alguns ttols tant imprescindibles com La chica de la fbrica de cerillas (1990) o Un hombre sin pasado (2002) -premi del Jurat de Cannes-.

Mentre que de Von Bagh soferir la possibilitat de recuperar la seva nica incursi cinematogrfica en el terreny de la ficci Kreivi (El comte) (1971), descobrir la seva important i extensa tasca flmica televisiva amb treballs com Helsinki, forever (2008) o veure reputats documentals com Sondankyla forever (2010).

Notcies - Cinema Catal . NET
Aki Kaurismki

lectures: 903

Una crnica de Joan Millaret Valls

19 de gener de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small