cinema catal� . caT
Notícies anteriors
OBRA CONJUNTA DE PARELLA

La teora del todo participa dun gust fora ests a Hollywood pels biopics de personatges clebres, ben coneixedors de la bona acceptaci entre el pblic. Un gnere de retrat biogrfic, bastit sovint sobre la glorificaci de lhomenatjat, que sempre complau tamb als acadmics dels Oscar. En la present ocasi, lactor Eddie Redmayne es posa en la pell del fams astrofsic Stephen Hawking qui ha revolucionat la cincia amb les seves teories sobre els forats negres, el temps i els cosmos, ola gnesi de lunivers.

Per lapropament a la figura de Hawking arriba mediatitzada per la visi de qui va ser la seva primera dona, Jane Wilde Hawking, a partir del llibre de memries daquesta adaptat al cinema per Anthony McCarten, que li ha valgut una nominaci als Oscar com a millor gui adaptat. Un recorregut duns vint-i-cinc anys que descriu tant la seva romntica histria damor en el campus de Cambridge com la futura vida enparella.
Un matrimoni sotms a obstacles creixents i, aparentment insalvables, a partir de lirreversible deteriorament fsic que porta Hawking a una cadira de rodes i a perdre la parla, entre altres coses. Per Jane (Felicity Jones) sesfora sacrificadament en resoldre tots els entrebancs i segueix donant suport al geni com a prova damor, complint aquell vell precepte de que darrera dun gran home hi ha una gran dona. En aquests espai domstic, la jove Felicity Jones fa un treball senzillament exquisit tot irradiant un magntic encant que li ha merescut obtenir una justificada nominaci als Oscar com a millor actriu secundria.

La pellcula combina el clssic biopic amb una nova derivada tant apreciada com lanterior. I s que shi afegeix tamb una nova pellcula sobre discapacitats o persones afectades per qualsevol patologia o deficincia fsica. Una autntica pedrera de les esforades aspiracions amb possibilitats dOscar a la millor interpretaci. Un cam dascens a lOlimp que de moment ja est traat amb la nominaci als Oscar per Eddie Redmayne com a millor actor grcies al seu increble treball dimitaci i recreaci del fams pensador.

Paradoxalment, la pellcula no est parlant dun talent privilegiat per la fsica, una ment meravellosa; ni del sacrifici duna esposa lluitadora i fidel, lesposa abnegada; sin de lobra conjunta de tots dos, lobra de parella, la famlia feli i harmoniosa i, tamb, reproductiva.

Aleshores ens trobem enfront dun enfocament tou i poruc amb un bany innecessari denganxifs cot fluix i almvar refulgent que est apunt despatllar aquesta histria exemplar damor i entrega. I amb una direcci tan pulcre i polida que ens fa difcil dentendre que La teora del todo hagi estat elevada a la categoria de nominada a millor pellcula. Daltra banda, la pellcula arrodoneix el seu pquer de nominacions als Oscar grcies a la banda sonora de Jhann Jhannsson.

Notcies - Cinema Catal . NET
Escena de la pellcula

lectures: 975

Una crtica de Joan Millaret Valls

22 de gener de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small