cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA REBELLI DE LES MQUINES

Desprs de passar per festivals com el de Sant Sebasti o el de Sitges arriba a les nostres cartelleres el film de cincia-ficci Autmata de Gabe Ibez sota patrocini de lactor espanyol de ms projecci internacional, Antonio Banderas. El film optar a quatre estatuetes millor so, millor fotografia, millor disseny de vestuari i millor direcci artstica en la gala dels premis Goya del cinema espanyol la mateixa nit que el malagueny ser homenatjat amb una Goya dHonor.

Autmata s un film futurista sota producci blgara-espanyola i parlat en angls deficient factura tcnica i cara realitzaci. Aquest film de caire fantstic distpic on es respira lambient hostil dels films post-apocalptics, amb un mn desertitzat i mort que sha aconseguit frenar al llindar de la mateixa ciutat, apareix excessivament deutor en la seva arrencada de tot un clssic del gnere com Blade runner amb el disseny duna megalpolis xopa sota una pluja persistent.

Leix central del film gira al voltant de la relaci dels humans i els robots sota el paraiges dun tema tan tipificat com el de la revolta de les mquines que supera els lmits de la intelligncia artificial. Aix, el protagonista, Jacq Vaucan, un agent duna asseguradora interpretat pel mateix Banderas, intenta esbrinar perqu alguns robots semblen sucidar-se o patir transformacions en la seva estructura que els porta a trencar alguns preceptes de la robtica.

Autmata s una correcta, entretinguda i vistosa proposta que es malmet en alguns moments per un excs dafany de transcendentalitat. Cal agrair-li en el seu haver la meritria renncia al devessall anestesiant dels efectes digitals, pecat original del gruix del cinema fantstic del moment, i, alhora, conservar lencant mecnic i artesanal del disseny dels robots creats per a locasi que incorporen fcilment un aspecte humanitzador.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 891

Una crtica de Joan Millaret Valls/AMIC

28 de gener de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small