cinema catal� . caT
Notícies anteriors
CIBERPUNYS

Michael Mann, autntic revulsiu i dinamitzador del thriller contemporani, fa figa en el seu retorn a un gnere que dominava a la perfecci. La seva darrera pellcula, Blackhat: amenaza en la red, est centrada en el mn dels pirates informtics i arranca amb un ciberatac terrorista que saboteja la seguretat duna central nuclear xinesa i fa explotar el seu reactor.

Aquesta s la simptomatologia dun nou model de terrorisme que fa servir la xarxa des de lombra de la distncia per atacar i destruir, o lucrar-se tamb, a travs de la manipulaci de les dades dels ordinadors des de dins mateix del sistema. Una amenaa global que requereix una resposta collegiada i transfronterera. Aleshores apareix Hathaway (Chris Hemsworth), hacker nord-americ de renom, empresonat per estafar diversos bancs, que ser alliberat de mala gana pel govern nord-americ per collaborar amb agents xinesos per ajudar a enxampar els responsables del perills ciberatac.

Per Hathaway, artista del teclat, ja no s el clssic pirat, despistat, maldestre i lleig, prototip de la figura del friki que ens ha revelat el cinema. Ara el seu cervell privilegiat comptar amb la collaboraci dun cos de gladiador. s tan destre enganyant i detenint els virus informtics com virtus repartint llenya a tort i a dret en lestela dels millors superherois musculats i rocosos. I s que per molts bites, codis encriptats i claus de pas que hi hagi, al final tot sacaba a trompades i ganivetades. El thriller tecnolgic i hipersofisticat desemboca en un cinema dintriga al vell estil a base de cops de puny, aix s, en variades i vistoses localitzacions planetries.

Un entreteniment discret en qu el tremp electritzant de Michael Mann es desinfla de forma preocupant per reflotar a glopades en el seu ltim tram quan el film ha esdevingut definitivament un pur thriller dacci fsica. Resta entremig moments tan slids i tensos com lenfrontament en la pista de descens dun prquing grcies a un perfecte control del ritme sostingut, lacci esglaonada, la reverberaci seca dels trets i una neguitosa i fatalista imprevisibilitat.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 924

Una crtica de Joan Millaret Valls

5 de febrer de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small