cinema catal� . caT
Notícies anteriors
RUA DE CARNESTOLTES

Resulta alarmant com un gnere tan noble com la cincia- ficci i el fantstic es pugui degradar tant amb El destino de Jpiter fins a caure en la simple, buida i vanitosa parafernlia celebrativa de lhorterada i el kitsch. La darrera proposta dels germans Wachowski no s altra cosa que una inacabable i incessant desfilada de disfresses en la tradici de les fastuoses rues de carnaval.

Una carnestoltada de campionat que canvia les carrosses guarnides per vehicles especials y planetes daparador en un univers ms ple de forats que no de certeses i on els efectes digitals es cruspeixen la narraci fins a no deixar-ne ni els ossos. Un blockbuster formatejat als temps moderns i adreat bsicament a un pblic adolescent cada cop ms format en la papilla, el batut i el compostatge literari i cinematogrfic.

La pellcula s un autntic galimaties que, enlloc denganxar i atreure latenci de lespectador bocabadat, produeix lefecte invers, s a dir, repelleix i avorreix per culpa de lamuntegament desbocat de fets de tota ndole, amb batalles i persecucions interminables.

En aquesta ostentaci del pur artifici, del vists embolcall, on val ms el farciment que el gall, trobem herois hbrids surfistes, ngels caiguts sense ploma, una ventafocs Jpiter ( Milas Kunis) convertida en abella reina i pea noble duna cadena gentica monrquica, mons parallels deutors del disseny arquitectnic de Frank Gehry, planetes burocratitzats marca Brasil de Terry Gilliam o dus megalmans barallats degos inflats.

Atordit encara per aquest galctic despropsit majscul tan sols puc constatar la meva absoluta incapacitat i inoperncia per intentar comentar aquest sumptus desgavell. Em sap greu si puc decebre a alg, per haig de reconixer modestament les meves limitacions. Jo no puc fer-hi ms. Ni amb lajuda de un telescopi hi veuria gaire cosa ms.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 912

Una crtica de Joan Millaret Valls

16 de febrer de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small