cinema catal� . caT
Notícies anteriors
ATRAPATS EN UNA NOVA DIMENSI

Tres joves, Nic (Brenton Thwaites), la seva xicota Haley (Olivia Cooke) i Jonah (Beau kanap) segueixen la pista d’un hacker. El que sembla un passatemps d’adolescents pirats per la informtica entregats a l’excitaci que representa el joc del ratol i la gata els porta a un servidor des d’on s’emet la senyal situat en una casa abandonada enmig d’enlloc. Ells cauen de quatre grapes en un parany que ens sembla conduir al pur registre del cinema de terror. Per quan ens pensem que ha d’aparixer el psicpata de torn, aleshores acabant abduts per una presncia aliengena.

La desaparici dels tres s un punt d’inflexi que ens transporta per sorpresa al genu territori de la cincia-ficci. Ara els tres joves apareixen atrapats en el que podria ser un laboratori atmic del govern dels Estats Units enmig del desert per servir de conillets d’ndies. Els retinguts han estat en contacte amb ents extraterrestres i per aix romanen tancats en celles d’allament. Nic intentar escapar d’aquest centre d’investigaci sota vigilncia d’humans equipats d’escafandres per evitar el contagi mentre un investigador, Wallace Damon (Laurence Fishburne), el sotmet a un insistent interrogatori.

La prpia naturalesa sospitosa del lloc i l’estranyesa de tot plegat fa que l’espectador estigui en estat d’alerta permanent davant d’un relat que es va embolicant per constatar que, a cada pas que es dona en aquest laberint espacial i narratiu, res s el que sembla. Cal valorar d’aquest film discret i sense massa pretensions, premiat amb el guard als millors efectes especials al passat Festival de Sitges, el sentit d’imaginaci i el cuidat aspecte visual que desprn, tot i les limitacions d’un pressupost ajustat. El jove William Eubank es revela com un prometedor director que sap transmetre ganes i enginy a l’hora d’enxampar-nos en la teranyina que desplega, encara que el desenlla, la sorpresa final, el darrer gir, ens acabi resultant prou previsible o esperat.

Notcies - Cinema Catal . NET
Escena de la pellcula La seal

lectures: 743

Una crtica de Joan Millaret Valls

17 de febrer de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small