cinema catal� . caT
Notícies anteriors
THE INTERVIEW I EL PERQU DE TANT SOROLL

Molt soroll per no res. No estem parlant de la comdia teatral escrita per Shakespeare sin sobre The Interview, un vodevil que ha transcendit no per la seva qualitat sin per la seva repercussi meditica i que ha arribat a rebre, inexplicablement, amenaces terroristes pel seu contingut. Grcies a tot aix, aquesta pardia sorneguera sha convertit en un hype denormes dimensions.

Tal ha estat el tsunami meditic que la mateixa productora va haver de postergar lestrena oficial a causa duns acovardits exhibidors, per finalment estrenar-la a ms de 300 sales de cinema dels EUA. Entretant, diversos portals online com YouTube Movies, Google Play i Microsoft Xbox Video es rifaven la gabella per estrenar-la a un preu mitj de 5,99 dlars.

Estem davant duna pellcula destinada a passar per la cartellera sense pena ni glria -amb ms audincia screener que assistents a les sales- per que alg immensament intelligent (depn del bndol on estigui) se li va ocrrer orquestrar una de les millors campanyes de publicitat mai imaginades, convertint-la en un conflicte internacional, i fins i tot involucrant-hi a caps destat.

Sobre ella i la seva estrena shi ha pronunciat el president Obama, la cancelleria de Corea del Nord que ha vist amb mals ulls la sorna sobre el seu lder dictatorial i la mateixa FBI, que finalment fundava les seves sospites sobre la participaci del pas oriental en el ciberatac contra Sony. Curiosament, aquest fet ali a la prpia qualitat del film s bastant ms eloqent que la pea en si.

Kim Jong-un s un dels dictadors ms famosos del planeta. s el cret cruel, divinitzat i malcriat que la premsa ens vol fer creure? Probablement no, possiblement sigui encara pitjor. Una de les raons per sospitar que aquest individu t un ego tan gran com el seu ventre ha estat la seva reacci desproporcionada davant lexistncia daquest sainet audiovisual.

Una mica daix hi ha en el gui de lltima cinta dels canadencs, on el dictador es revela com un intelligent mestre de la manipulaci meditica (segur que el potentat cinematogrfic s menys ttil que el real). El que s una pena s que les bones idees no estiguin millor explotades i desenvolupades potser per por, no tant pel dictador, sin per un pblic potencial que s jove i allrgic a la stira ms aguda.

The Interview narra les desventures dun sofert productor (Seth Rogen, tamb coguionista i codirector de linvent al costat dEvan Goldberg) i un atabalat presentador dun reeixit programa dactualitat rosa (James Franco). Tots dos decideixen dur a terme una entrevista en directe a Jong- un, aprofitant que el lder suprem s un fan incondicional daquest talk show.

Un altre intrpret a destacar s Randall Park, lactor que interpreta el lder core, que tot i no estar caracteritzat dall ms b, t lnies de dileg summament insolents. Ms precs i cid resulta el dard que, exempt de crrega poltica, es dirigeix, aquest s, com un veritable torpede als mitjans de comunicaci i a la televisi que noms genera soroll i de la qual el protagonista ns un exponent.

Una farsa grollera, farcida de gags (tants que gaireb saturen) i basada sense embuts en el ludibri; en acudits sobre la humanitzaci dun tanoca autocrtic on alguns tenen autntica grcia, mentre altres dilapiden moments amb potencial. Tots amb el denominador com de lescatologia i el gore marca MTV. Daqu que sigui una comdia lleugera amb certs patrons ja coneguts.

Les gaireb dues hores de metratge confirmen que Rogen i Franco -que van saber entabanar a Point Grey i Sony Pictures- aconsegueixen fer la crtica que volien utilitzant com a vehicle lhumor, per lespectador sadonar que aquest no s tant corrosiu com el dEl Gran Dictador ni tant agosarat com el de Team America (dels creadors de South Park), aquella salvatjada de putxinellis en qu el pare de lactual dictador tamb rebia la seva befa (i no va passar res).

No obstant aix, la crrega devastadora recau en els breus instants on lentrevistador (Franco) contrasta dades com els estudis del Programa Mundial dAliments (PMA), els quals van estimar que un 40% de la poblaci nord-coreana (uns 9,7 milions de persones) necessitaria ajuda alimentria des denguany en endavant i que el 60% dels nens menors de set anys es troben en situaci de desnutrici.

Un bumerang de doble tall que es regira i arriba a colpejar tamb a la societat nord-americana en algun apunt precs sobre el seu capitalisme. s innegable, per, que fins a cert punt no s ms que el verns amb el qual donar brillantor a una proposta de desvergonyiment predominant que podria haver anat molt ms enll que laltura del tir.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1576

Una crtica dric Antonell

18 de febrer de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

dons si, massa soroll per no res, es una comedieta normal i corrent, inclus dolenta
lluis f.19-02-2015

S, molt de renou i poques nous. Molt de ress meditic, per una comdia estrambtica i escatolgica com altres ms. Per passar una bona estona i oblidar-la en sortir del cine. :)
Laia C.19-02-2015

jo proposo fer una peli burla de Mariano Rajoy, on el volen entrevistar uns periodistes i no s un monleg amb cmeres com fa normalment. Com que el pp la prohibira segur, tindr publicitat assegurada com the interview
mark20-02-2015

No guanyara el oscar no, no entenc per
berta m. (la garriga)22-02-2015

Lamentablement un referent a nivell mundial, per molts nous espectadors que d ara en endevant esquivaran aquest genere. Tant de bo la popularitat haugues arribat per la qualitat i una posterior reinvencio d un humor poc exitos.
Mirror26-02-2015

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small