cinema catal� . caT
Notícies anteriors
PEDRERA DOSCAR

Foxcatcher de Bennett Miller s una aproximaci a la histria real de dos germans medallistes olmpics de lluita lliure, Mark Schultz (Channing Tatum) i Dave Schultz (Mark Ruffalo), que enfronten els preparatius pels jocs olmpics de Seul de 1988. Mark s un personatge solitari i taciturn, dependent anmicament de la fortalesa i resoluci del seu germ, pare de famlia tamb. La seva estreta vida es ressentir a partir del moment que Mark rep la trucada d un excntric filantropista, John DuPont (Steve Carell), que el vol apadrinar i entrenar sota la seva marca Foxcactcher.

Du Pont s un milionari inquietant, torbador i psicoptic que malda per desprendres de la influncia duna mare aficionada als cavalls de pura sang i que detesta lafici de John. Aquest magnat sescuda en el patriotisme i el seu carcter benfic per desenvolupar un paper paternal envers el frgil Mark, a qui tractar com un fill adoptat, mentre erosiona els llaos fraterns dels dos germans. Sobra aix un pervers procs de captaci que acaba per convertir a Mark en un gos faldiller del amo i un pllid reflex del gran esportista que havia estat.

La pellcula sinstalla en el territori del melodrama fraternal amb les competicions esportives de tel de fons i amb tots els ingredients habituals daquest gnere fet dxits i fracassos, de vencedors i perdedors. La nota diferencial rau en la transcendncia dun personatge tan retorat i enfollit com John Du Pont, un autntic trastornat, perfecte exponent de la corrupci, el nepotisme i la impunitat dels poderosos. Les manies, tics i desvariejaments daquest personatge fascinat tamb per les armes i lexrcit li dona al film un aire ben crtic que collabora a desmuntar retrats de prohoms americans modlics i immaculats.

En la meva crnica del Festival Internacional de Cinema de Cannes ja destacava que la pellcula adquiria especial rellevncia com a pedrera de cara a la futura cursa dels Oscar ja que hi destaquen sobremanera els treballs de transformaci i caracteritzaci dels seus actors principals. Una matinera apreciaci confirmada per les presents nominacions a millor actor per Steve Carell, millor actor secundari per Mark Ruffalo o millor maquillatge. Foxcatcher aconsegueix finalment un quintet de nominacions grcies tamb a les de millor director i millor gui.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 899

Una crtica de Joan Millaret Valls

21 de febrer de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small