cinema catal� . caT
Notícies anteriors
COM SI DUN PRESAGI ES TRACTS
Si fa uns dies ens deixava la gran Shelley Winters, el passat cap de setmana moria duna emblia cerebral el seu ex-marit Tony(Anthony) Franciosa a ledat de 77 anys.
Lactor nord-americ va tenir la seva poca daurada en el cinema a la dcada dels 50 i principis dels 60. Pellcules com Rostro en la multitud, Desnuda frente al mundo, Largo y clido verano (1958), de Martin Ritt i al costat destrelles com Orson Welles i Paul Newman, La maja desnuda (1958), de Henry Koster, interpretant a Francisco Goya, i Ro Conchos (1964), de Gordon Douglas, el van convertir en una star a Hollywood.
El seu carcter rebel i conflictiu en els rodatges no li van facilitar gaire la feina. Va participar en un centenar de films. El seu rostre tamb sha pogut veure a sries de televisi tan prestigioses com El virginiano, Alfred Hitchcock presenta, Hotel o La dimensi desconeguda.
Va rodar cintes a Europa, entre elles La cigala (1980), sota la direcci dAlberto Lattuada o Tinieblas (1982), de Dario Argento. Dels ltims treballs ms interessants pel cinema ha estat City Hall (1996), de Harold Becker, compartint cartell amb Al Pacino i John Cusack.
Al teatre, Franciosa va rebre una candidatura als premis Tony (1956) en la categoria de millor actor dramtic de repartiment per lobra A hatful of rain (Un sombrero lleno de lluvia).
Va nixer un 25 doctubre de 1928 a Nova York i va estar casat en quatre ocasions.
Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 1843

Jaume Claver

25 de gener de 2006


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small