cinema catal� . caT
Notícies anteriors
BIRDMAN VOLA TAN ALT QUE TOCA EL CEL

Durant la passada nit del 22 de febrer, shan lliurat els 87ens premis Oscars al teatre Dolby de la Highland Avenue, que ha acollit una gala presentada per lactor Neil Patrick Harris (conegut pel seu paper de Barney Stinson a How I Met Your Mother). La pellcula Birdman sha alat amb quatre dels nou guardons als que optava, entre ells els principals: millor pellcula, millor director, millor gui original i millor fotografia. El Gran Hotel Budapest tamb sen emporta quatre de nou, per aquests ms tcnics (millor disseny de producci, millor vestuari, millor maquillatge i millor perruqueria), pel que lempat queda minvat.

No calia una bola de vidre per endevinar la travessa, tan sols desplaar-se dues setmanes abans als estudis de 20th Century-Fox, on any rere any els Globus dOr deixen intuir amb fora nitidesa per on aniran els trets dels acadmics de Hollywood. En aquesta ocasi, la cerimnia celebrada a lonze de gener tamb a Los Angeles, va deixar evidncies clares de les tendncies que es van complir abans dahir a la meca del cinema ms meditic: la consolidaci de Birdman, la sobtada aparici dEl Gran Hotel Budapest a la terna i la caiguda en un relatiu oblit de les aclamades The Imitation Game, Interstellar i El Franctirador.

Una cerimnia amb sabor tex-mex i s que a part del tiet Oscar per Alejandro Gonzlez Irritu, tamb va guanyar Emmanuel Lubezki, que semportava la seva segona estatueta com a director de fotografia. Entretant, shan alat com a millors intrprets Julianne Moore (que partia com a favorita) pel seu paper brodat duna afectada dAlzheimer a Siempre Alice, i Eddie Redmayne, per donar vida al cientfic Stephen Hawking a La teoria del todo. Els millors actors secundaris han estat Patricia Arquette (amb un emocionant discurs) per Boyhood i JK Simmons per la seva interpretaci dun adust professor de msica a Whiplash.

Boyhood, doncs, va ser una de les grans derrotades i s que considerada una de les favorites amb sis nominacions, noms en va obtenir una, pel premi de millor actriu de repartiment. Parlant de perdedores, la coproducci hispanoargentina, Relatos Salvajes, no es va alar amb lestatueta daurada com a millor pellcula de parla no anglesa, sin que ho va fer la polonesa Ida, tal com apuntaven els pronstics ms radials. On s hi va haver sorpresa va ser en el triomf de Big Hero 6 com a millor film danimaci, quan tots donaven com a vencedor a Com ensinistrar un drac 2. El millor curtmetratge danimaci va ser Feast, produt per Disney, per contra de lholands A Single Life, que participava al recent Animac de Lleida.

La gala, com era desperar, ha despertat linters mundial seguida per milions despectadors en ms de 100 pasos de tot el planeta, acompanyats de mig miler de periodistes acreditats. Tot i que la presentaci per part de Patrick Harris ha estat una mica ms ensopida del que sesperava (malgrat intentar animar la multitud apareixent fins i tot en calotets), els nmeros musicals han alegrat la vetllada per instants (massa breus). Destaquem les aplaudides interpretacions de Glory, la can principal de la pellcula Selma, i lhomenatge de Lady Gaga a la pellcula Somriures i Llgrimes, culminat per laparici de la protagonista daquesta, Julie Andrews, amb la qual shan fos en una emotiva abraada.

A mode de resum, aquests van ser els guanyadors de la nit:

Millor pellcula: Birdman
Millor actriu: Julianne Moore, per Still Alice
Millor actor: Eddie Redmayne, per The Theory of Everything
Millor director: Alejandro Gonzlez Irritu, per Birdman
Millor actriu de repartiment: Patricia Arquette, per Boyhood
Millor actor de repartiment: J.K. Simmons, per Whiplash
Millor director de fotografia: Emmanuel Lubezki, per Birdman
Millor gui original: Alejandro Gonzlez Irritu, Nicols Giacobone, Alexander Dinelaris i Armando Bo, per Birdman
Millor gui adaptat: Graham Moore, per The Imitation Game
Millor pellcula estrangera: Ida (Polnia)
Millor pellcula animada: Big Hero 6
Millor can: Glory, de Common i John Legend, per Selma
Millor msica original: Alexandre Desplat, per The Grand Budapest Hotel
Millor documental: Citizenfour
Millors efectes visuals: Interstellar
Millor edici: Tom Cross, per Whiplash
Millor curt animat: Feast
Millor vestuari: Milena Canonero, The Grand Hotel Budapest
Millor maquillatge: Frances Hannon i Mark Coulier, The Grand Hotel Budapest
Millor curtmetratge: The Phone Call
Millor curtmetratge documental: Crisi Hotline: Veterans Press gener
Millor edici de so: American Sniper
Millor barreja de so: Whiplash

Notcies - Cinema Catal . NET
Birdman al complet

lectures: 1082

Una crnica dric Antonell

24 de febrer de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Jo li hagues donat a Boiyhood ja que es mes tendre i propera. Birdman es massa rebuscada i nomes parla de un actor frustrat
carla f. bcn26-02-2015

He vist el resum i es pitjor o igual que els goya, una gala llarga i avorridissssima
ivan m26-02-2015

He vist Ida i s un bodrio, relatos salvajes s molt millor pel meu gust, si els critics hi entenen poc els academics menys
salva (granollers)27-02-2015

Jo li hagus donat tot a El grand superhotel. Wes Anderson es mereixia els oscars importants i no els tecnicos
ivan c (bcn)27-02-2015

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small