cinema catal� . caT
Notícies anteriors
PSICOPATIES DE HOLLYWOOD

David Cronenberg porta a terme una pardia salvatge i demolidora sobre el mn del cinema a Los Angeles amb Maps to the stars. La pellcula comena enganyosament amb laire dists duna comdia cinfila conformada per bromes cmplices sobre noms coneguts del cinema i la televisi, cites i picades dullet sobre celebritats i famosos.

Lhumor sarcstic i corrosiu del que fa gala Cronenberg t un costat amagat i inquietant grcies a diferents personatges com un astre infantil convertit en estrella meditica intractable e intocable, que pensa i es comporta com un adult. Tamb una famosa actriu en retirada, Havana Segrand (Julianne Moore), que lluita amb les urpes per un paper on podr interpretar a la seva prpia mare, i que cau en lhistrionisme i el patetisme ms absolut sotmetent-se a terpies absurdes i estpides a crrec del seu coach personal, Dr. Stafford Weiss (John Cusack).

Sota aquest bany de ironia custica que ens arrenca les rialles fcils batega alguna cosa malaltissa, tortuosa. El film deixa la comdia satrica, sense abandonar del tot un dissolvent humor negre, per enfosquir-se progressivament en un relat esquizoide, retorat, allucinat. Aix sintueix dentrada amb larribada duna jove amb el rostre mig desfigurat i cicatrius de cremades, Agatha Weiss (Mia Wasikowska), que vol introduir-se en el mn de les admirades patums cinematogrfiques.

La seva intromissi servir per trastocar i destruir lordre establert en una famlia que ha construt el seu lucratiu imperi sobre els rendiments que donen la fama i la popularitat. Es revelaran secrets inconfessables, tindrem aparicions i visons fantasmagriques mentre sorgeixen trastorns i traumes del passat.

Prou ingredients que ens porten al territori trbol i fosc de Lynch fins al punt que el relat sembla endinsar-se en la prdua definitiva de sentit. Per ja ens hem situat sense frens en el descens duna pendent que ens condueix a la follia collectiva fruit dels deliris txics de la fbrica de somnis de Hollywood.

Notcies - Cinema Catal . NET
Escena de la pellcula

lectures: 926

Una crtica de Joan Millaret Valls/AMIC

9 de març de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

El millor Cronenberg en anys
Carlos11-03-2015

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small