cinema catal� . caT
Notícies anteriors
TRANSFUSIONS DE CONSCINCIA

Vrem descobrir amb sorpresa a Neill Blomkamp en un allegric film futurista ambientat en els suburbis de Johannesburg District 9 (2009) i desprs vrem veure com es perdia en una vistosa cinta de cincia-ficci situada entre la terra i una estaci espacial a Elysium (2013). Ara Blomkamp safegeix de nou amb Chappie al debat al voltant dun tema estrella de la cincia-ficci cinematogrfica actual: la intelligncia artificial.

Un motiu temtic que segueix regalant atractives propostes i, tamb, aportacions ms prescindibles. Ms enll de lenfocament particular de cadasc el que resulta significatiu s que darrerament pellcules ms modestes ens han donat ms alt rendiment conceptual i creatiu que no pas produccions cares i ampulloses, cas de la mateixa Chappie, que podrem destinar de pet a la deixalleria.

Recordem aix amb plaer algunes pellcules minimalistes recents com Her (2013), on un malabarstic Spike Jonze explorava els lmits de la intelligncia artificial a travs de lamor ciberntic dun home enamorat dun sistema operatiu, o Ex Machina (2015), del debutant escriptor i guionista Alex Garland, que treballa sobre els mateixos preceptes per des de lelegncia i la capacitat atmosfrica.

Chappie ens ensenya com en el Johannesburg del dem resulta tot un xit la compra duns eficients robocops a la companyia Tetravaal per reduir la delinqncia als carrers. Un daquests robots policies s a punt de ser enviat al desballestament quan el seu creador, Deon Wilson (Dev Patel), se lemporta a casa per provar definitivament que aquests androides metllics poden arribar a experimentar els mateixos sentiments que els ssers humans. Per aquest robocop desactivat que ha de ser sotms a un buidatge absolut per installar-hi un nou sistema de conscincia cau en mans duna banda de criminals.
Aquesta colla de quinquis agafen aquest androide en un estat mental dun nad i el bategen precisament amb el nom del ttol de la pellcula. Chappie s com un autmat orfe, un sser desprogramat, que ser sotms a dos models deducaci antagnics representats, duna banda, per aquesta famlia dacollida que el vol instruir en la llei violenta del carrer, mentre el seu dissenyador el vol formar de manera tradicional per desenvolupant aptituds creatives, artstiques.
Entremig, un altre programador rival de la mateixa empresa, Vincent Moore (Hugh Jackman), que ha desenvolupat un nou model propi de robot policia que no interessa ni a la mateixa directora de la companyia, Michelle Bardley (Sigourney Weaver), sabotejar el sistema operatiu de tots els robocops per provocar el caos a la ciutat i poder collocar la seva expeditiva criatura.

La pellcula combina sense sort comdia i melodrama en un cinema genunament dacci que deixa algun moment simptic per on acaba predominant per damunt de tot una fatigosa sensaci davorriment. El suculent tema de la transferncia de conscincia entre homes i mquines queda en ben poca cosa i s que tant Neill Blomkamp com el seu collaborador, el guionista Terri Thatchell, sembla que shan deixat algun cargols per ajustar.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 1473

Una crtica de Joan Millaret Valls

21 de març de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

sobra la subtrama amb els poligoneros
artur23-03-2015

millor DISTRICT 9
Manu23-03-2015

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small