cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LARBRE DE LA VIDA

Lespai per a lespiritualitat el trobarem aquests dies a les nostres cartelleres grcies a lestrena dAguas tranquilas de la japonesa Naomi Kawase. Es tracta duna preciosa i embolcalladora pellcula sobre el sentit de la vida, tan serena i harmoniosa com profunda i lrica. Aguas tranquilas est ambientada en lilla subtropical japonesa dAmammi-Oshima i la directora aprofita aquesta localitzaci per esbossar un mn insular regit per creences ancestrals que connecten les persones amb els seus ascendents, enmig dun respecte escrupols per la natura i assolir aix una estreta simbiosi entre humans i natura.

La histria est centrada en dos adolescents i en les seves respectives famlies. Kyoko s una noia valenta i coratjosa que viu amb dolor, per amb enteresa, la malaltia terminal de la seva mare. Ella estima Kaito, un noi introvertit, poruc i ressentit, incapa destimar. El que passa s que lenrabiat i taciturn Kaito ha patit la separaci dels seus pares i ara no pot entendre com la seva mare t diversos amants. La pellcula de Kawase s una obra lluminosa i transparent sobre lamor adolescent i els seus entrebancs aix com un suau melodrama carregat de sensibilitat sobre les relacions de pares i fills en lentorn familiar.

Per ms enll daix s tamb una reflexi sobre la vida i la mort, el cicle de la vida, sota preceptes de religions orientals. Una escena nuclear de commovedora bellesa com s la mort de la mare de Kyoko serveix per illustrar aquesta filosofia sobre el trnsit dol a la mort que busca sostreures de la inherent tragicitat del moment. La directora nipona fa tota una reivindicaci duna cosmogonia conformada per elements naturals i humans en qu sobresurten tant arbres centenaris com el mar o el vent, tot plegat gronxat pel batec rtmic de les onades que actuen de fons sonor.

La pellcula va competir en la secci oficial del passat Festival de Cinema de Cannes i destaca per ser una de les darreres pellcules que ha comptat amb participaci del productor catal Llus Miarro abans danunciar-se el tancament duna empresa com Eddie Saeta que ha contribut de forma decisiva al teixit creatiu del cinema dautor a casa nostra.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 914

Una crtica de Joan Millaret Valls

10 d'abril de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small