cinema catal� . caT
Notícies anteriors
MEMORIAL DELS CAIGUTS

Lestellar actor Russell Crowe fa el seu debut cinematogrfic amb un flonjo i encarcarat melodrama patern amb rerefons bllic inspirat en fets reals a El maestro del agua. Ara que es commemora el centenari de la batalla de Gallpoli durant la 1 Guerra Mundial - guanyada pels turcs enfront de les tropes aliades conformades per soldats britnics i, sobretot, australians i novazelandesos -, s un oport moment per girar la vista enrere i extreuren del fangar i lossari de la barbrie de la guerra una histria exemplar i edificant tan plena de coratge i tossuderia com damor de pare.

Un granger australi, Joshua Connor (Russell Crowe), mestre en buscar i localitzar pous daigua subterrnia, es veu emps a recuperar els cossos dels seus tres fills desapareguts i donats per morts en el devastat camp de trinxeres de Gallpoli desprs del sucidi de la seva trastornada dona que no ha pogut sobreposar-se al dolor. Desafiant perills i contratemps, Connor viatjar a Istanbul disposat a remour cel i terra per recuperar la memria dels fills caiguts en la sagnant batalla. En la seva missi es trobar envoltat per recels i prejudicis entre vencedors i derrotats i sendinsar tamb en un pas encara en guerra encara entre turcs i invasors grecs.

La pellcula del debutant Russell Crowe dna mostres dun lloable esperit conciliador i apareix carregada tamb de molt bones intencions, concedint a ms un paper a un militar turc interpretat per Yilmaz Erdogan que contribueix amb la seva inestimable collaboraci a la tasca de recerca de Connor. Per la seva realitzaci s excessivament correcta, tan pulcra com funcional, massa poruga direm. I s que el film est mancat de verdadera temperatura dramtica i, finalment, es veu malaguanyat per una histria damor extreta del perfecte manual dels tpics romntics, tan ensucrada com postissa, entre aquest heroic pare adolorit i una vdua turca de bon veure, Ayshe (Olga Kurilenko), amb fill encisador.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 864

Una crtica de Joan Millaret Valls/AMIC

28 d'abril de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small