cinema catal� . caT
Notícies anteriors
ATZUCAC JUVENIL

La pellcula Geros del director debutant mexic Alonso Ruizpalacios no ha parat de recollir premis per all on ha passat. Aquest periple dxit ha culminat amb el recent triomf en la 21 Mostra del Cinema Llatinoameric de Catalunya celebrada a Lleida entre els dies 10 i 17 dabril.

El film Geros ha estat rodat en un blanc i negre de genu gust alternatiu, un tractament que li dna una empremta agosarada i fascinant en molt moments. Aquesta aspre fotografia encaixa la mar de b en el seu plantejament destranya i absurda road movie urbana. Un incert i atzars cam per on ressonen les petjades locals del cinema adolescent, irnic i desinhibit del cineasta Fernando Eimbcke, per on es detecten tamb clares reminiscncies dels itineraris desnortats habituals en el cinema independent del nord-americ Jim Jarmusch.

La cinta est protagonitzada pel jovenet Toms, el seu germ gran, Sombra, i lamic daquest darrer, Santos. Toms ha estat enviat per la seva mare a Ciutat de Mxic, al pis del seu germ universitari, com a correctiu per llenar un globus ple daigua a una dona que passava pel carrer. La universitat est paralitzada per una vaga i tots tres sestan al pis en condicions passives, absolutament inerts i assetjats per la desdia.
Tan sols aconseguiran sortir del seu llastims estat catatnic quan es decideixen a emprendre la recerca del cantant mexic Epigmenio Cruz que acaba dingressar en un hospital. Un llegendari cantautor oblidat que ha estat msic de capalera del pare absent dels germans Toms i Sombra. Una figura paterna de la qual tan sols conserven una casette amb les canons dEpigmenio.

Un viatge tan divertit com pattic que no fa altra cosa que constatar laclaparadora sensaci dorfenesa i el carcter errtic de tots plegats. Un retrat generacional duna joventut en marxa, sovint aclaparada i empantanegada, per tamb lliure i desfermada.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 855

Una crtica de Joan Millaret Valls/AMIC

8 de maig de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small