cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LAMOR T PREMI

Nova adaptaci cinematogrfica duna obra dun escriptor com Nicholas Sparks que t ttols prou coneguts portats al cinema com Mensaje en una botella (1999), El diario de Noah (2004) o Querido John (2008). Ara li toca el torn a un amor improbable entre contraris com el que sorgeix entre un cowboy lesionat, Luke (Scott Eastwood fill del cineasta i actor Clint Eastwood), que competeix malgrat tot en els rodeos cavalcant toros, i una guapa universitria, Sophia (Britt Robertson), que est en una residncia femenina destudiants i que t loportunitat de gestionar una galeria dart novaiorquesa dart contemporani daqu poc temps.

La qumica apareix a linstant amb una atracci fsica masculina basada en la corpulncia, la simpatia i leducaci dels cavallers del sud. La noia cau rendida davant del fornit genet en un entorn rural tan buclic com impollut mentre el roman es bressolat per la pertinent i omnipresent msica country. Per lenamorament del cowboy i la collegiala discorrer en parallel a una altra histria romntica des del moment que salven un avi sinistrat en un accident de cotxe, Ira (Alan Alda).

La pellcula aleshores es bifurca en dos direccions, entre present i passat, entre lenamorament dels joves i la gran histria romntica de lavi envers la seva estimada Ruth (Oona Chaplin) ambientada en els anys de la 2 Guerra Mundial i la immediata postguerra i explicada a travs duna relaci de cartes guardades en una capsa. Ambdues histries sentrellaaran creant lefecte de que una semmiralla en laltre per crear una gradaci de les virtuts immortals de lamor.

Tot i que podrem dir que la histria damor pretrita guanya clarament la partida al demostrar ms i millor treball interpretatiu aix com una major solidesa i densitat en la histria evocada, la pellcula compleix sense sortir-se del rengle amb el perfecte catleg dels llocs comuns del cinema romntic. Una collecci de tpics i clixs que confirmen un cop ms lensima ocasi perduda de convertir lamor en una obra dart mentre es consolida el tractament de lamor com a pura mercaderia de saldo.

Notcies - Cinema Catal . NET
El viaje ms largo de George Tillman Jr.

lectures: 899

Una crtica de Joan Millaret Valls/AMIC

8 de maig de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small