cinema catal� . caT
Notícies anteriors
L’AMOR T PREMI

Nova adaptaci cinematogrfica d’una obra d’un escriptor com Nicholas Sparks que t ttols prou coneguts portats al cinema com Mensaje en una botella (1999), El diario de Noah (2004) o Querido John (2008). Ara li toca el torn a un amor improbable entre contraris com el que sorgeix entre un cowboy lesionat, Luke (Scott Eastwood fill del cineasta i actor Clint Eastwood), que competeix malgrat tot en els rodeos cavalcant toros, i una guapa universitria, Sophia (Britt Robertson), que est en una residncia femenina d’estudiants i que t l’oportunitat de gestionar una galeria d’art novaiorquesa d’art contemporani d’aqu poc temps.

La qumica apareix a l’instant amb una atracci fsica masculina basada en la corpulncia, la simpatia i l’educaci dels cavallers del sud. La noia cau rendida davant del fornit genet en un entorn rural tan buclic com impollut mentre el roman es bressolat per la pertinent i omnipresent msica country. Per l’enamorament del cowboy i la collegiala discorrer en parallel a una altra histria romntica des del moment que salven un avi sinistrat en un accident de cotxe, Ira (Alan Alda).

La pellcula aleshores es bifurca en dos direccions, entre present i passat, entre l’enamorament dels joves i la gran histria romntica de l’avi envers la seva estimada Ruth (Oona Chaplin) ambientada en els anys de la 2 Guerra Mundial i la immediata postguerra i explicada a travs d’una relaci de cartes guardades en una capsa. Ambdues histries s’entrellaaran creant l’efecte de que una s’emmiralla en l’altre per crear una gradaci de les virtuts immortals de l’amor.

Tot i que podrem dir que la histria d’amor pretrita guanya clarament la partida al demostrar ms i millor treball interpretatiu aix com una major solidesa i densitat en la histria evocada, la pellcula compleix sense sortir-se del rengle amb el perfecte catleg dels llocs comuns del cinema romntic. Una collecci de tpics i clixs que confirmen un cop ms l’ensima ocasi perduda de convertir l’amor en una obra d’art mentre es consolida el tractament de l’amor com a pura mercaderia de saldo.

Notcies - Cinema Catal . NET
El viaje ms largo de George Tillman Jr.

lectures: 714

Una crtica de Joan Millaret Valls/AMIC

8 de maig de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small