cinema catal� . caT
Notícies anteriors
AMOR ENGANXIFS

La directora francesa Mawenn, guanyadora del Premi del Jurat a Cannes grcies a Polisse (2011), competeix enguany amb el seu quart llargmetratge Mon roi per oferir la convulsa radiografia duna parella a partir dels records de Tony (Emmanuelle Bercot-realitzadora tamb responsable enguany dobrir precisament el certamen francs amb La tte haute-). Ingressada en una clnica de rehabilitaci desprs dun accident desqu, Tony evoca el seu amor tumultus amb Georgio (Vincent Cassel en competici tamb en el film itali Il racconto dei racconti).
Una histria agitada que combina passat i present per reconstruir un cam fet de felicitat i desenganys, de joia i de pena. Una clssica estructura dascens i caiguda que arrencaria amb lempenta exultant de lenamorament i casament seguit de la davallada posterior per culpa de conflictes i desavinences dins de parella. Un cam solcat de sotragades fet de retrobaments i separacions que, al capdavall, acaba descrivint un amor enganxifs que sempre acaba apropant els amants per molt que shagin distanciat.
Podria ser un bon melodrama romntic sobre els amors encesos i torrencials abocats finalment a la destrucci o a la reconciliaci, per la pellcula es malbarata per una tendncia molesta a la histria i a lesgarip en fora ocasions. Reconeixent la complexitat del paper de Tony, que ha de passar de moments exultants a altres trastornats en qesti de segons, cal assenyalar per que un dels handicaps principals seria malauradament lactuaci incontrolada de la seva intrpret, Emmanuelle Bercot. Mentre que Vincent Cassel t un paper a mida on pot desenvolupar el seu carisma, murrieria, enginy i un atractiu fatal del qual no es pot desenganxar del tot la soferta protagonista.

Dones heroques

De la secci parallela Un certain regard podrem destacar el film irani Nahid de la directora Ida Panahandeh que toca una situaci semblant a la de Mon roi pel que fa a protagonismes femenins al llindar del precipici per diferents motius, encara que amb resultats antagnics.
En aquest cas es la lluita constant i tena duna mare divorciada, Nahid (Sareh Bayat), per aconseguir tant la custdia del seu fill com per preservar la seva llibertat en un entorn gens propici com s les tradicions familiars iranianes. El marit, toxicman i embolicat en afers trbols, no pot permetre de cap de les maneres cedir un fill que puja sota el paraiges conflictiu del pare. Un fill que progressivament es distancia fins a lenfrontament amb la prpia mare posant noves dificultats a la soferta mare.
Aquesta mare esdev una autntica herona que combat i es debat contra els elements i els obstacles. I tot i trobar un home que la compren, lajuda i lestima, ella sagafa a una modalitat de casament transitori que existeix a lIran, perqu tampoc es vol enganxar del tot.
Un film intens, poders, contundent, vibrant, fet des de la concentraci i el control que atorga la sobrietat i la contenci del seu tractament.

Notcies - Cinema Catal . NET
Mon roi, Vincent Cassel

lectures: 891

Una crnica de Joan Millaret Valls/ACPG

18 de maig de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small