cinema catal� . caT
Notícies anteriors
CANNES ES DESINFLA AMB EL NARCOTHRILLER SICARIO

Guerra bruta

El director quebequs Denis Villeneuve sestrena en la Secci Oficial de Cannes desprs de films com Prisioners o Enemy amb el film nord-americ Sicario festejant el gnere del narcothriller amb sicaris i traficants de droga que operen a la zona fronterera entre Estats Units i Mxic. La pellcula t una bona arrencada amb la seqncia contundent duna rutinria missi policial de detenci duns delinqents comandada per lagent del FBI Kate Macy (Emily Blunt) i que acaba amb la descoberta duna casa amb les parets farcides de cadvers i una explosi trampa que deixa loperaci ben tocada.
A partir daqu, una agents del govern nord-americ, Alejandro (Benicio del Toro) i Matt Graver (Josh Brolin), especialitzats en operacions secretes de cstig amb patrulles formades per sicaris, recluten a Kate per a les seves accions. El film aleshores es planteja els lmits i/o la necessitat de la guerra bruta i clandestina amb incursions en territori mexic per atrapar el cap dun crtel de la droga mexic. I en el mig del dilema que es planteja entre illegalitat i legalitat shi troba precisament Kate, progressivament atrapada en aquestes accions de venjana fora de la llei.
Un entreteniment discret, amb coartada tica de fons, que ens situa en lespai de la indiferncia. El film no deixa cap petjada de cap mena al moures sense massa personalitat per un territori flmic prou visitat i que ens deixa algunes escenes ressenyables fetes amb visi nocturna o les preses aries del desert. En aquest terreny conegut, el porto-riqueny Benicio del Toro torna a reincidir en el perfil de personatge tan fascinant com perills, mentre Emily Blunt sesfora per mostra la seva vulnerabilitat.

Els amants crucificats

La cineasta francesa Valrie Donzelli participa a concurs amb una histria romntica juvenil a partir de fet reals ocorreguts en lalta edat mitjana relatada en format de conte a Marguerite & Julien. Una histria que havia estat revisada en un gui de Jean Grualt per Franois Truffaut lany 1973 i que ara Valrie Donzelli converteix en llegenda fantasiosa.
La pellcula est protagonitzada per dos germans, Marguerite (Anas Demoustier) i Julien (Jrmie Alkaim), que sestimen en bogeria des de petits. Una amistat incestuosa que fa que els seus pares es vegin forats a separar-los de petits per prescripci del capell Abb de Hambye (Sami Frey) davant duna relaci corrompuda.
La pellcula s una rondalla trgica de passions ms fortes que la vida, en qu es descriu una follia damor invencible que supera totes les proves. Per un amor contrari a les normes, a la tradici i a la religi s una prctica prohibida i ha de ser degudament castigada convertint els amants en fugitius.
Aquesta aventura dels amants crucificats s explicada als petits dun orfenat i ens situa en el territori del conte dins del conte amb una ambientaci histrica atemporal, anacrnica, on semblen conviure diverses poques barrejades. La llibertat i limpuls romntic sublim de la directora francesa la porta a emprar recursos dubtosos per la seva aleatorietat com la imatge congelada, moments fotografiats, ls de la msica de Stranglers o un pomps i ridcul final lric.

Notcies - Cinema Catal . NET
Presentaci de Sicario

lectures: 1030

Una crnica de Joan Millaret Valls/ACPG

21 de maig de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small