cinema catal� . caT
Notícies anteriors
CONTROVERTIT PREDOMINI FRANCS EN EL PALMARS DEL FESTIVAL DE CANNES

El palmars final del 68 Festival internacional de Cinema de Cannes ha tingut un desmesurat accent francs. Aix tindria una certa correspondncia amb la indita acumulaci de ttols daquesta cinematografia en la Secci Oficial encara que lexcs de reconeixement no es correspondria amb la migrada qualitat exhibida pels seus ttols. Dels quatre films francesos a competici, tan sols calia destacar la fora i el mscul del melodrama social protagonitzat per uns refugiats poltics de Sri Lanka a Frana, Dheepan de Jacques Audiard. I, efectivament, en un exercici dequilibrada justcia, el jurat oficial presidit pels germans realitzadors Joel i Ethan Coen, atorgava al director francs la Palma dOr. De totes maneres, un guard que desbancava altres ttols que comptaven amb molt ms consens entre la premsa especialitzada com Carol de Todd Haynes o Son of Saul del debutant Lszl Nemes.

Entre les favorites, el sumptus i potent melodrama lsbic Carol sha hagut de conformar aix amb un premi de consolaci a la millor interpretaci femenina per Rooney Mara. Aquest merescut guard per sha compartit injustament amb el premi tamb a lactriu i realitzadora Emmanuelle Bercot per la seva desencadenada interpretaci en el fluix melodrama conflictiu de parella Mon Roi de la directora francesa Mawenn. Mentre que laltre ferma candidata a la Palma dOr, la incmoda i esferedora pellcula sobre lhorror dels camps dextermini nazi Son of Saul, compensava el seu talent amb limportant guard Gran Premi del Jurat pel debutant realitzador hongars Lszl Nemes.

Enmig daquesta discutible hegemonia francesa en el palmars final, lactor Vincent Lindon semportava el Premi a la millor interpretaci masculina pel seu paper daturat de llarga durada que troba una problemtica feina en un supermercat com a vigilant en linteressant per atonal film La loi du march de Sthpane Briz. La naturalista interpretaci de Vincent Lindon prenia el premi a millor actor a un inopinadament contingut Tim Roth com a cuidador de malalts terminals que arrossega el dolor enquistat per la mort del seu fill a Chronic del mexic Michel Franco. Un film que, en canvi, es veuria recompensat amb el Premi al millor gui per la histria escrita pel mateix director Michel Franco.

En certamen francs, que atorgava tamb una Palma dOr Honorfica a la veterana realitzadora francesa Agns Varda, llua un palmars dispers i repartit en qu es reconeixien tamb els mrits de films tan atractius com la sensitiva i exquisida The assassin del director taiwans Hao Hsiao-Hsien, qui es passa al gnere de capa i espasa medieval xinesa amb una empremta esttica digne delogi, obtenint el Premi al millor director. I un altre sorprenent film, el contundent, negrssim i corrosiu The lobster del sempre polmic director grec Yorgos Lanthimos i ambientat en un futur proper en qu la soledat est prohibida, es feia amb el valus Premi del Jurat.

Notcies - Cinema Catal . NET
Emmanuelle Bercot, Jacques Audiard i Vincent Lindon

lectures: 984

Una crnica de Joan Millaret Valls/ACPG

25 de maig de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small