cinema catal� . caT
Notícies anteriors
UNA DIVUITENA EDICI DEL DOCS BARCELONA MARCADA PER UN ACCENT ACTIVISTA

El DocsBarcelona es va endinsar, la setmana passada, en els soterranis ms foscos del poder financer per obrir la programaci de la seva divuitena edici. Amb La llista de Falciani (Falcianis Tax Bomb), el director de Google i cervell mundial, Ben Lewis, tornava al Festival Internacional de Cinema Documental de Barcelona per segona vegada. Aquest ha estat el primer duna quarantena de ttols que han pres el pols al mn. El millor de lltima collita de documentals i gran part dels seus artfexs, que han recalat del 25 al 31 de maig als cinemes Aribau, el CCCB i a La Pedrera.

Lestrena daquesta coproducci entre Alemanya i Catalunya arribava en ple debat sobre la impunitat del frau fiscal, tot analitzant la controvrsia generada al voltant de la privacitat bancria, descoberta arran del robatori de dades que Herv Falciani va ser present al festival - va cometre al banc sus HSBC; concretament unes 130.000 comptes protegides de ciutadans de 180 pasos, que van arribar a les mans dels governs afectats. En menys duna dcada i a lombra de la crisi financera, aquesta filtraci ha testavirat les regles del joc i traa -a una escala mai vista fins ara- tota la histria dun escndol bancari.

Aquesta ha estat lltima exhalaci de lal crtic que ha inspirat tota la filmografia de Lewis, reconegut i premiat realitzador que collabora a programes culturals de la BBC o Channel 4. El britnic dibuixa aqu una radiografia daquesta martingala geopoltica protagonitzada per lenginyer informtic natural de Mnaco i coprotagonitzada pels economistes i juristes ms rellevants dEuropa i Estats Units. Tota una amalgama de reivindicacions que el pblic va agrair i que sha sumat a la necessria protesta contra levasi dimpostos, un agent ms per combatre a la repugnant injustcia social.

Notcies - Cinema Catal . NET
Herv Falciani al DocsBarcelona

lectures: 957

Una crnica dric Antonell

3 de juny de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

aquest falciani no s si el que vol es fama o realment lluitar contra la injusticia social, esta per veure
k205-06-2015

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small