cinema catal� . caT
Notícies anteriors
PASSIONS CAMPEROLES

Nova adaptaci cinematogrfica del clssic literari del britnic Thomas Hardy Lejos del mundanal ruido publicat lany 1874 a crrec del cineasta dans Thomas Vinterberg amb un metratge ms escurat i amb menys rusticitat que la coneguda versi precedent Lejos del mundanal ruido (1967) del britnic John Schlesinger amb lactriu Julie Christie i els actors Alan Bates, Terence Stamp i Peter Finch.

Aquest melodrama rural angls del XIX est protagonitzat per una dona forta i coratjosa que vol tirar endavant la seva granja enmig duna societat conservadora i masculina mentre es veu rodejada per tres pretendents en diferents moments. Bathsheba Everdene (Carey Mulligan) s un model de dona jove moderna i independent que no es vol lligar a cap home, refusant la proposta matrimonial del seu ve ramader Gabriel Oak (Matthias Schoenaerts). Latzar far que Bathseba hereti una gran extensi agrcola convertint-se en una rica propietria mentre Gabriel perdr la seva terra quan el seu ramat de xais sestimbi per un penya-segat.

Per el dest torna a ajuntar Bathsheba i Gabriel ja que aquest darrer trobar feina com a capats en lexplotaci agrcola della. Entre ells preval la distncia social entre amo i servent encara que sempre existeix un corrent de simpatia i complicitat grcies a lextrema fidelitat i professionalitat de Gabriel. Mentrestant Bathsheba s festejada reiteradament per un ric propietari madur i solter, William Boldwood (Michael Sheen), per ella caur rendida als encants dun seductor militar, Frank Troy (Tom Sturridge) anteriorment proms amb una noia del poble ara desgraciada- tot i perjurar-se que mai es deixaria entabanar per les irracionals pulsions amoroses.

Aquest melodrama complex, turmentat, trgic i romntic dirigit amb solvncia i discreci, encara que mancat de certa rauxa, per un director for com Vinterberg que aconsegueix capbussar-se en lisolat camp angls lluny del brogit del mn sense prendre mal. Un atractiu film que compta amb esplndides interpretacions dels protagonistes principals en qu destaca la menuda i tossuda Carey Mulligan, enredada tamb en una espessa teranyina de sentiments contraposats, aix com el fornit i vulnerable Matthias Schoenaerts, el lleial servidor enamorat secretament della que aconsegueix transmetre tot el cabal subterrani de desig i amor incontenible amb una tendre mirada.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 1089

Una crtica de Joan Millaret Valls

16 de juny de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small