cinema catal� . caT
Notícies anteriors
JA TENIM A CASA LATLNTIDA FILM FEST

El passat dia 6 de juny arrancava la 5a edici de lAtlntida Film Fest, el festival ms gran del mn de cinema indit online. Les projeccions daquest festival de cinema, que hom pot disfrutar des de la confortabilitat del sof de casa, sallarguen fins el proper 9 de juliol. El certamen que t lloc en la plataforma de visi en pagament per internet Filmin sha consolidat al llarg daquests anys i, com sempre, planteja una programaci tan agosarada com atractiva.

El certamen consta dues seccions oficials, de llargmetratges i de curtmetratges, i una altre secci, Atlas, conformada per una vintena de propostes cinematogrfiques premiades en diferents festivals del mn que encara estan per estrenar en les nostres pantalles. Entre els 25 llargmetratges internacionals i nacionals que conformen la secci oficial sexhibeix una trilogia de films del cineasta britnic Mark Cousins, les valentes i inclassificables propostes de lespanyol Ion de Sousa, Suean los androides o del polons Wojciech Smarzowski, lestranya marcianada Blind dates del georgi Levan Koguasvhili, o la temeritat dun film com Fish & cat de lirani Sharam Mokri rodat en un nic pla-seqncia amb el tema del canibalisme de fons.

La secci parallela Atlas atresora films multipremiats que no podem deixar escapar com ladaptaci al cinema de la magistral pea teatral de Henrik Ibsen A master buider del nord- americ Jonathan Demme, la stira sobre els estereotips de la poblaci de color sota Obama en el brillant debut del nord-americ Justin Simien a Dear white people, el furis thriller autodestructiu dun pare aclaparat pel dolor a Still del britnic Simon Blake, la brutal i escruixidora pellcula de joves criminals The tribe de lucrans Myroslaw Slaboshpytskiy rodada sense dilegs ni banda sonora i narrada tota sencera exclusivament amb llenguatge de signes, la desconcertant poesia que brolla a raig de Bird people del francs Pascale Ferran, o el film 52 martes de laustraliana Sophie Hye rodat durant 52 dimarts consecutius per retratar amb tota la immediatesa del mn el desig sexual juvenil.

Entre altres activitats, com collaborar amb el Snar+D 2015 per seguir estudiar els avenos tecnolgics en lentorn del cinema, la present edici dedica una sorprenent secci al cinema de propaganda. Una secci que ha estat acompanyada per un taller de cinema poltic propagandstic a crrec de la directora Anna Broinowski, que va participar en el rgim de Corea del Nord rodant el film Aim high on creation.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 977

Una crnica de Joan Millaret Valls

17 de juny de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

s la forma lgica de veure cinema avui en dia...
Carlos18-06-2015

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small