cinema catal� . caT
Notícies anteriors
UNA TARDA AL ZOO

Estrena de la quarta entrega de la nissaga jurssica ambientada a lIlla Nublar a Centreamrica que cont un espectacular i atractiu ressort turstic de vacances en hores baixes al voltant dun parc temtic sobre dinosaures que fa les delcies de petits i grans. Jurassic world est comandat per Claire Dearing (Bryce Dallas Howard), una executiva estressada que no t temps dacompanyar els seus dos nebots, Zack de 16 anys i Grey de 11 anys, enviats de vacances al parc pels seus pares. Per remuntar les vendes i atreure un pblic vid de noves sensacions disposat a passar per taquilla, el responsables del parc, han encomanat al Dr. Henru Wu (B.D Wong) crear secretament un nou dinosaure gegant de disseny i en rgim de captivitat, Indominus Rex. Un fornit ensinistrador de velocirptors, Owen Grady (Chris Pratt) s cridat per estudiar la seguretat de la fortalesa que protegeix el temible i camalenic monstre. Evidentment, la bstia sels escapar de les mans i el pnic sinstallar a lilla zoolgic.

No sesperava res de la nova entrega i ben poca cosa sobt desprs del seu visionat. El mateix argument vist i revist un cop i un altre, copiat i enganxat, sota una discreta i funcional direcci dun director impersonal com Colin Trevorrow que buscar emular el pare Spielberg. Un film que regala un ampli desplegament tcnic per oferir un variat bestiari prehistric digital per complir la missi de distracci familiar per a tots els pblics. Hi ha corredisses i acci assegurada, amb escenes de manual com latac duns ocellots a lestil Hitchcock, lluites ferotges de gegants saures antediluvians o lenginys moment dels nois circulant en una esfera mbil atacats per la maleda bstia desfermada. Tenim tot el repertori destereotips amb un militar dolent que amaga males intencions, un cientfic sense massa escrpols, un propietari extravagant i inepte o lheroi musculs assenyat i intelligent que enamorar a una dura executiva, transformada tamb en dona dacci.

Tampoc no poden faltar les habituals picades dullet simptiques i irniques dirigides a la primera i meravellosa pellcula de fa uns vint anys dirigida per Steven Spielberg Parque Jursico (1993) a partir del best-seller homnim de Michael Crichton. Trobem comptades espurnes humorstiques com la petjada dun colom redimensionada en una enganyosa petjada surica. I retrobem lesperit carrincl, aventurer, amb aire de conte marca Spielberg, a partir de la seva productora Amblin Entertainment, grcies al protagonisme dels menuts o la presncia de relacions problemtiques entre fills i pares que, en la present ocasi, aporten el noveds ingredient duna tieta atrafegada que descuida els juvenils hostes.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 989

Una crtica de Joan Millaret Valls

7 de juliol de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small