cinema catal� . caT
Notícies anteriors
SORTIR DEL POU

Biopic narrat en dos temps per explicar l’xit del msic Brian Wilson amb la seva banda Beach Boys i el seu posterior ocs. L’abans i el desprs, l’ascens i la caiguda d’un msic jove desbordant de talent i creativitat. Una estructura narrativa habitual en el gnere biogrfic de grans msics llegendaris que, en la present ocasi, s’acompanya d’un epleg resurreccional amb la restituci del geni malenguanyat grcies a una nova i exitosa represa musical.

En aquest trajecte en dos direccions, Brian Wilson (John Cusack), vella glria de la msica dels seixanta, ara viu completament anullat, atrapat en mans d’un psicoterapeuta tronat, Eugene Landy (Paul Giamatti), que havia diagnosticat errniament a Wilson com a esquizofrnic paranoic. En aquest temps de vida recls, fora de circulaci, Brian troba els anys vuitanta en l’enamorament d’una dona venedora de Cadillacs, Melinda (Elizabeth Banks), el flotador on agafar-se, una mena de redempci a una vida d’alienaci trastornada i desmanegada.

La pellcula s’alterna aleshores amb els anys de glria de Wilson (Paul Dano) com a compositor, lletrista i productor, autor del llegendari disc Pet sounds i temes celebrrims com Good vibrations. Anys febrils en qu trobem un creador manitic i detallista, afectat de progressives crisis nervioses que, al capdavall, el van dur a allunyar-se de l’escena musical per caure finalment en l’ostracisme.

Una interessant pellcula que compta a dos grans interpretacions de John Cusack i Paul Dano, corresponents a dos moments oposats en la vida d’un mateix personatge histric, i que explica suggeridorament a travs d’un format fragmentat i discontinu el creixent desgavell mental d’un gran msic finalment rehabilitat.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 895

Una crtica de Joan Millaret Valls

13 de juliol de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small