cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA SOTSOBRA DE FER-SE GRAN

La productora Pixar, associada amb Disney, i el cineasta Pete Docter tornen a toca el cim de la genialitat i la creativitat amb Del revs/ Inside Out desprs dextraordinaris films danimaci digital com Monstruos S.A. (2001) o Up (2009). El visionat de Del revs en el marc incomparable del Festival de Cinema de Cannes va resultar ser una experincia nica que ens empeny a aventurar- nos a declarar sense complexes que ens trobarem, a partir de la seva estrena en sales de cinema el proper divendres 17 de juliol, davant duna de les gran pellcules de lestiu i, fins i tot, de lany.

Una nena, Riley, ha de deixar el seu entorn habitual en el mitj Oest perqu el pare ha trobat feina a una gran ciutat com San Francisco. La mudana ser viscuda com un trasbals per la petita i esdevindr un canvi traumtic enmig del procs del pas de la infantesa a ladolescncia. Un ordre trastocat que desvetlla reaccions i sentiments de prdua, de trobar-se ben b a la intemprie, lluny del coix confortable i segur duna infantesa tutelada.

La gran troballa de Del revs ha estat convertir les emocions de la nena en uns personatges que viuen dins de la ment, maniobrant un comandament central del cervell que ordena les reaccions duna desconcertada Riley davant dobstacles que semblen insalvables, reptes que semblen impossibles, sotracs que laclaparen. Un garbuix sovint descontrolat democions en qu la tristesa, lalegria, la por, el fstic i la ira malden per posar ordre en el quarter general de la ment, mquina propulsora de les accions de la nena.

La pellcula s senzillament exquisida en la seva sensibilitat, meravellosa en el seu enginy, i tan divertida i simptica com profunda i reflexiva. Fa una acurada i magistral radiografia del funcionament del cervell amb la seva subdivisi en compartiments, i descriu el desplegament de les connexions que impulsen a una preadolescent a actuar com ho fa en situacions adverses dadaptabilitat a un nou entorn urb, domstic, escolar o amical. Un viatge a linterior del laberint de la ment per construir un precs i delicat mapa de la formaci de la identitat enmig de la gran sotsobra que comporta fer-se gran.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 946

Una crtica de Joan Millaret Valls/ACPG

17 de juliol de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

entenc que us referiu a sotsobre (amb e)
josep l. v21-07-2015

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small