cinema catal� . caT
Notícies anteriors
SPARROWS SEMPORTA SENSE MASSA ENTUSIASME LA CONCHA DOR DEL FESTIVAL DE SANT SEBASTI

La freda elegncia de la coproducci islandesa-danesa- croata Sparrows de Rnar Rnarsson lha portat a erigir-se en la pellcula triomfadora en una discreta secci oficial de la 63 edici del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebasti 2015. Aquesta cinta nrdica esbossa el trajecte errtic i desorientat dun adolescent, Ari (Atli Oskar Fjalarsson), fill de pares separats, que desprs de conviure amb la seva mare a Reykjavk, ara ha de marxar a viure amb el seu pare en un paratge perdut dIslndia.
Aquest jove callat, solitari i fora de lloc sendinsa en un mn desconegut on lalcohol i lapatia semblen ocupar tota lactivitat diria de la major dels seus habitants. En aquest procs dadaptaci inicitic, el jove procurar refer els ponts trencats amb la figura dun pare fora desastrada, basculantentre latracci i el refs. Un devessall de sentiments contradictoris expressats sense grans gesticulacions, en un to ms aviat distant, que fa que aquests sexterioritzin a travs de silencis eloqents o a travs del cant, grcies a la seva veu angelical. En aquest cul de mn, Ari pateix introspectivament la rbia i la frustraci daquest difcil moment vital, mentre tempteja lamorduna retrobada amiga dinfncia que surt amb un jove violent i masclista.

Altres guardons

Daltra banda, la torbadora cinta fantstica francesa Evolution de Lucille Hadzihalilovic ha fet prou mrits per aconseguir emportar-se amb justcia el Premi Especial del Jurat. El seu to fantasmagric i enigmtic carregat de suggerncies lha fet mereixedora tamb del Premi a la millor fotografia atorgat a Manu Dacosse. El premi a la millor direcci ha recaigut en el realitzador belga Joachim Lafosse pel seu treball a la cinta belga-francesa Les chevaliers blancs en qu recrea quasi en format documental lescandalosa peripcia de la ONG francesa que dna ttol al film, la qual procurava treure per mitjans fraudulents un grup de nens africans per a la seva adopci.
La Concha de plata a la millor actriu se lha emportada lactriu Yordanka Ariosa pel seu torrencial i extrem paper de prostituta marginal havanera en el srdid film dAgust Villaronga El rey de la Habana ambientat en els difcils anys 90 a Cuba a partir de linhspit llibre homnim de lescriptor cub Pedro Juan Gutirrez. Mentre que la Concha de plata al millor actor ha estat repartida ex-aequo als actors Ricardo Darn i Javier Cmara pels seus antolgics papers en el film del barcelon Cesc Gay, Truman, en qu interpreten, respectivament, el paper dun malalt terminal i el del seu fidel amic que acut a visitar-lo des de Canad per fer-li uns dies de companyia i anar preparant el comiat definitiu.

Notcies - Cinema Catal . NET
Ricardo Darn i Javier Cmara

lectures: 902

Una crnica de Joan Millaret Valls/AMIC

30 de setembre de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small