cinema catal� . caT
Notícies anteriors
CRIM I CSTIG

Un imparable Woody Allen estrena un juganer film sobre la variant de la figura del crim perfecte a Irrational man. La seva nova i desimbolta proposta ens presenta a Abe Lucas (Joaquin Phoenix), un professor de filosofia deprimit destinat a una petita universitat de provncies, l’arribada del qual desvetllar ben aviat l’inters de dues dones ben diferents. Una companya docent casada, Rita Richard (Parker Posey), anhela trencar la rutina i l’avorriment de la seva vida per tenir una aventura passional i fugir a Europa. D’altra banda, Jill Pollard (Emma Stone tant encisadora com a Magia a la luz de la luna), jove estudiant de filosofia i propensa al romanticisme, que malgrat est promesa amb un company de campus, progressivament se sent atreta pietosament pel trist i desgraciat professor.

Les relacions afectives semblen sembrar la llavor d’una nova comdia romntica a tres bandes, per aquesta intriga sentimental es nodrir dels enrevessats dilemes morals i tics sobre l’assassinat, un territori relliscs que ens porta al repertori de temes continguts en films tan notables com Delitos y faltas o Match Point. L’atzar d’una conversa aliena en un restaurant sobre un jutge injust, que caldria penalitzar pel mal que comet a terceres persones, ser el clic definitiu que far despertar a la vida a l’ensopit i desmotivat professor. Abe troba en el motiu del crim justicier l’impuls vital que cercava en la seva dissortada vida, encomanant-se d’alguna manera dels asfixiants neguits que tenallaven a Raskolnikov i que l’aboquen a l’assassinat a Crim i cstig de Dostoievski.

Un refregit de cites filosfiques de Kant, Kierkegard i els existencialistes en aquest campus universitari serviran per conduir-nos amb aparent lleugeresa vers un ldic joc d’especulacions i raonaments que giren sobre la necessitat o la condemna d’un crim benintencionat. I amb plaer i entusiasme ens capfiquem i ens deixem atrapar en el pantans i seductor territori de la perfdia humana amb totes les seves intrigues, sospites, hiptesis, conjures, complicitats, culpes i cstigs.

Notcies - Cinema Catal . NET
Escena de la pellcula

lectures: 737

Una crtica de Joan Millaret Valls/AMIC

1 d'octubre de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small