cinema catal� . caT
Notícies anteriors
A PUNT PEL TRET DE SORTIDA DEL SITGES 2015

A tres dies de la 48a edici del Festival Internacional de Cinema Fantstic de Catalunya (que se celebra del 9 al 18 doctubre) ja coneixem les diferents propostes i tendncies del cinema de gnere. Sitges 2015 reuneix un mosaic format per talents emergents per tamb de llarga trajectria en el gnere, incloent reconeixements com la Mquina del temps a Oliver Stone.

Loferta cinematogrfica del Festival es completar amb un ampli ventall dactivitats culturals i esdeveniments, nous espais i lestrena duna nova sala de projecci: la Sala Tramuntana. Aquest espai se sumar a les altres tres sales de cinema habituals: lAuditori, el Retiro i el Prado. Lespai que fins ara acollia presentacions i activitats paralleles ha estat condicionat com a sala de cinema i acollir un bon nombre de sessions, a ms dalgunes classes magistrals rellevants.

A ms daquestes quatre sales de cinema, el Festival disposa daltres espais per a projeccions i esdeveniments: lEscorxador, lHotel Avenida Sofa (que exhibeix dues sessions de Serial Sitges, patrocinades per FNAC) el Palau de Maricel (que presenta un especial de Juego de tronos), lEspai Movistar i lHort de Can Fal (que, per tercer any consecutiu, projecta sessions obertes els dos caps de setmana).

El Festival esdev enguany un focus de confluncia de la indstria cinematogrfica catalana i constitueix una passarella pels darrers treballs nacionals de gnere. Sis produccions catalanes inclouen la programaci de Sitges 2015 com sn El cadver dAnna Fritz (Hctor Hernndez), Vulcania (Jos Skaf), Segon Origen (Carles Porta i Bigas Luna), Summer Camp (Alberto Marini), La novia (Paula Ortiz) i Sacramento (Carlos Caeque).

A part duna completa collita catalana, aquest any arriben propostes estimulants i transgressores darreu del planeta; com les darreres tendncies asitiques del fantstic i la nova srie B nord-americana. El carcter multidisciplinar del Festival es completa amb un ampli ventall de seccions que recullen una acurada selecci de documentals i les millors sries de televisi del moment.

En motiu del seu 20 aniversari, Sitges 2015 ret homenatge a la pellcula Seven, protagonista del cartell daquesta 48a edici, el psicothriller de David Fincher que va crear escola combinant magistralment el gnere policac amb el terror i que va confirmar el talent del seu director. Amb aquest motiu, el Festival ha editat un llibre homnim que repassa els orgens i la inabastable influncia dun dels films ms importants del cinema modern.

Les 169 pellcules que integren les seccions del Festival contenen firmes de slida garantia en el cinema de gnere i de les propostes ms interessants del cinema actual. s el cas dAlex van Warmerdam, Takashi Miike, S. Craig Zahler, Can Evrenol, Kiyoshi Kurosawa, Marcin Wrona, Andrzej Zulawski, Andr Turpin, Robert Carlyle, Patricia Rozema, Cdric Anger, Ryoo Seung-wan, Terry Jones, Paolo Sorrentino, Charlie Kaufman o Takeshi Kitano, entre daltres.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 985

Una notcia dric Antonell

6 d'octubre de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

quines ganes de que comenci
david v sitges08-10-2015

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small