cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA PREMIADA LA BRUJA OBRA EL 48 FESTIVAL DE CINEMA DE TERROR DE SITGES

La gran cita catalana amb el cinema de terror i fantstic arrenca aquest divendres 9 doctubre amb la reconeguda cinta nord-americana La bruja del debutant Robert Eggers, procedent de lescena teatral. El potent debut de Eggers ambientat en un poble malet a la Nova Anglaterra del segle XVII ha obtingut el premi a la millor direcci en el Festival de Sundance.

El cinema catal ocupar el seu lloc en lexhaustiva programaci grcies sobretot a una sessi especial amb lesperada versi flmica del text post-apocalptic Mecanoscrit del segon origen de Manuel de Pedrolo, Segon Origen, un projecte endegat pel desaparegut Bigas Luna i concls per lescriptor i productor Carles Porta. Entre altres films de producci catalana cal ressenyar la provocadora cinta El cadver de Anna Friz del mallorqu Hctor Hernndez Vicens o el debut del guionista Alberto Marini amb Summer camp.

El festival sitget compta enguany amb una rellevant presncia de dones directores. En aquest sentit cal destacar el film inaugural de la secci Noves Visions One La novia de Paula Ortiz, una atractiva adaptaci del clssic teatral Bodas de sangre de Federico Garca Lorca. Aquesta secci del festival cont propostes de joves cineastes com Lisa Takeba amb Harukos Paranormal Laboratory o la debutant Joyce A. Nashawati amb Blindsun. Una secci que es clour tamb amb el suggeridor film fantstic femen Evolution a crrec de Lucile Hadzihalilovic, recentment guardonat en el Festival de Sant Sebasti.

El glamur del certamen catal est ms que garantit amb la presencia de lampli ventall de premiats que agrupa cineastes com Oliver Stone, Terry Jones o Nicolas Winding Refn, o als equips artstics tant del film dinauguraci com de les pellcules Summer camp, La novia o Knock Knock.

El festival homenatja els 20 anys del psycothriller Seven de David Fincher, grficament visible en el propi cartell de la present edici, a part de ledici dun llibre consagrat a aquest film de referncia ineludible, Seven. Los pecados de David Fincher. I entre les novetats denguany cal recalcar la incorporaci dun nou espai per a les projeccions cinematogrfiques, la Sala Tramuntana, que contribuir a descongestionar un festival molt atapet.

Notcies - Cinema Catal . NET
Escena de La bruja

lectures: 929

Una crnica de Joan Millaret Valls/AMIC

8 d'octubre de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small