cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA SORPRESA AMAGADA A THE INVITATION LA CONVERTEIX EN MILLOR PELLCULA DEL FESTIVAL DE SITGES2015

Cal valorar amb bona nota una 48 edici del Festival de Sitges que ens ha sorprs gratament per la qualitat dels films presentats en una maratoniana competici conformada per 36 ttols. Finalment el jurat oficial ha atorgar la mxima distinci al film The invitation de Karyn Kussana, el qual parteix dun episodi de perode de dol per la mort dun fill per donar-li una bona rebregada al cap del temps al reunir-se en una celebraci els personatges directament afectats amb acompanyats i amics.
El film sendinsa en una trama dintriga i misteri a travs dels equvocs i sospites dun pare que encara no ha superat el trauma de la mort del fill i, com un paranoic, creu trobar-se en una ratonera en qu la seva ex-dona i coneguts fan gala de comportaments estranys propis duna secta alienant. La festa, que en aparena vol certificar lextinci i superaci del dolor per la trgica mort dun fill, prendr un caire absolutament inesperat i esbojarrat, amb un cop defecte final absolutament antolgic.

Altres guardons

Entre els films premiats cal destacar els dos guardons obtinguts per The final girls de Todd Straus-Sculson. Aquest brillant, divertit i juganer film metacinematogrfic que ret homenatge als films slasher dels vuitanta, amb uns adolescents que es colen en un film daquestes caracterstiques i es veuen abocats i arrossegats en una indeturable narraci en abisme, va obtenir el Premi al millor gui i Premi Especial del Jurat.
Una altre cinta triomfadora ha estat latpic i consistent western de frontera Bone Tomahawk del debutant Craig Zhaler en qu un petit grup surt a la recerca i rescat duns companys segrestats per uns indgenes primitius que habiten encara en les cavernes en una zona inexplorada. Aquesta intelligent i slida variaci de gnere creuada amb el terror atvic ha estat mereixedora del Premi a la Millor Direcci i el Premi Jos Luis Guarner, atorgat pel Jurat de la Crtica.
Altres pellcules premiades han estat el convincent thriller amb visitant molest The gift amb el Premi al Millor Actor per Joel Edgerton, director ell mateix del film; la desbordant i cabalosa comdia El nuevo nuevo testamento del belga Jaco Van Dormael amb el Premi a la Millor Actriu per la nena protagonista Pili Grogne, que interpreta la filla de Du.
Entre les guardonades conv subratllar el sinttic film de supervivncia en un mn postapocalptic The survivalist del debutant Stephen Fingleton, reconegut amb el Premi Citizan Kane al millor director novell, concedit pel Jurat de la Crtica. Un esplndid film que vira fins a labstracci, dotat duna narraci ellptica que esquiva els efectismes i excessos propis del gnere, prcticament sense dilegs i amb absncia de msica.
Notcies - Cinema Catal . NET
Escena de Bone Tomahawk

lectures: 805

Una crnica de Joan Millaret Valls/AMIC

19 d'octubre de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

The Invitation s interessant per poca cosa ms, no creieu?
Agust23-10-2015

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small