cinema catal� . caT
Notícies anteriors
CONJUR SENSE EMBRUIX

El ltimo cazador de brujas de Breik Eisner s un artefacte sense massa inspiraci que combina bruixeria i cinema dacci en els temps moderns. Un producte de consum rpid que reposa bsicament sobre el prets ganxo dun actor rocalls i inexpressiu com Vin Diesel, productor tamb del film. Larrencada del film s fora prometedora amb un passatge medieval en qu un grup de guerrers ha deliminar la Reina Bruixa (Julie Engelbrecht) i acabar amb la maledicci que pesa damunt la contrada que ha fet desaparixer diversos familiars propers. En aquest tenebrs i dantesc prleg, un daquests valents escollits, Kaulder (Vin Diesel), aconseguir acabar amb la temuda bruixa i els seus paorosos sequaos.

Aleshores lacci far un salt temporal als nostres dies per revelar que Kaulder s el darrer caador immortal de bruixes que ha travessat els segles i que actua en el nostre mn contra el poder malfic, per no letal, de les bruixes que coexisteixen amb els humans mentre sentret avorrit a empresonar-les. Kaulder treballa colze a colze amb una nissaga ancestral de capellans, els Dolan, i concretament, amb Michael Caine, empaitant bruixes, controlant ensurts i portant la comptabilitat de tot plegat. Per un dia Dolan mort en estranyes circumstncies i descobrim que la Reina Bruixa ha reaparegut disposada a portar el caos i la destrucci a la terra, aliada amb el diablic aclit Belial (lafur Darri laffson), i aleshores limbatible caador de bruixes haur de salvar la humanitat.

La cinta no tarda en acumular escenes dacci i desplegament defectes especials amb continus cops de gui i sorpreses en un registre del fantstic tan poc suggeridor com esgotador sempre tendent a lacumulaci i a lefectisme. Aleshores ens adonem que la presncia dElijah Wood arxiconegut per la nissaga de El senyor dels Anells-, que entra en escena per substituir el difunt capell, es converteix en una simple comparsa de lestrella Diesel. El seu petit paper el mant en un registre absolutament atenallat mentre la pretesa ambigitat que ha de desprendre es perd en laire com una exhalaci.

Enmig de tot plegat, els guionistes miraran dintroduir una forada sensibilitat en el tros de carn Vin Diesel quan hagi de collaborar amb una bruixa aliada, Chloe (Rosa Leslie), que regenta un bar de potingues i beuratges, que sembla estovar el cor sense sentiments de limpertrrit heroi. Igualment intercedeixen sense sort per implantar una certa humanitat i sofriment en el personatge de Kaulder a travs del trauma del passat de la prdua del fill i de la dona per culpa de les males arts de la Reina Bruixa, un trastorn que rebrota de tant en tant per debilitar-lo. Queda, com no, la solvncia i saber estar dun actor immens com Michael Caine a qui li regalen en safata els escassos fragments de rpliques en comptats dilegs amb certa grcia.

Notcies - Cinema Catal . NET
Cartell de la pellcula

lectures: 988

Una crtica de Joan Millaret Valls/AMIC

29 d'octubre de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small