cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EL COMIAT

El barcelon Cesc Gay estrena la seva darrera pellcula Truman desprs de passar amb bona nota pel festival de cinema de Sant Sebasti on va aconseguir el premi ex-aequo al millor actor pel seu duet dintrprets principals Ricardo Darn i Javier Cmara. Truman ens presenta un actor argent de teatre installat a Madrid que pateix una malaltia terminal, Julin (Ricardo Darn), i que es cita amb el seu millor amic provinent de Canad, Toms (Javier Cmara), per passar uns dies plegats. El motiu del retrobament ser gestionar els preparatius per a la mort del solitari Julin i, de passada, acomiadar-se davant de lirreversible final.

Entre aquests afers domstics, afectius, professionals i personals que caldria endrear trobarem, per exemple, la relaci del divorciat Julin amb el seu fill que est estudiant a Dinamarca i amb qui prcticament ha perdut el contacte. I per deixar-ho tot ben lligat restaria un darrer entrebancs, buscar i trobar una famlia adoptiva pel gos de Julin que precisament dna ttol a la pellcula.

Aquesta pellcula s una agredola comdia melodramtica sobre la mort, la vida i lamistat, que es sap moure amb cura i encert entre el drama i la comdia amarga i irnica. Cesc Gay procura esquivar en tot moment la fcil concessi al to ms lacrimogen i sentimental implcit en la histria, un mrit aconseguit grcies al seu talent tamb com a guionista amb un slid treball descriptura de dilegs i situacions, i sense amagar-se tampoc dencarar una complexa i problemtica situaci amb tota la subtilesa i intelligncia possible.

Per a la ferma construcci dels fonaments del film cal sumar-hi tamb la contribuci daltura dun esplndid Ricardo Darn en el paper dhome madur que interromp el seu tractament mdic del cncer per decidir morir amb coratge i valentia. I, per descomptat, secundat per un no menys esplndid Javier Cmara com lamic inseparable, geners i sincer, que acompanya fidelment al seu amic respectant la seva voluntat en el difcil recorregut dordenar les coses abans demprendre el cam sense retorn cap a la mort.

Notcies - Cinema Catal . NET
Cartell de la pellcula

lectures: 896

Una crtica de Joan Millaret Valls/AMIC

29 d'octubre de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small