cinema catal� . caT
Notícies anteriors
CIRERERS EN FLOR

Desprs de participar lany passat en la Secci Oficial de Cannes amb Aguas tranquilas, la directora japonesa Naomi Kawase ha tingut enguany lhonor dinaugurar la gran secci parallela del certamen francs Un certain regard amb el film An/Una pastelera en Tokio. De nou, en el cinema de Kawase detectem la preponderncia en els seus plantejaments flmics del paper indiscutible de la tradici i les religions orientals, les quals posen en evidncia els lligams i interconneccions que existeixen entre persones, animals i naturalesa en general.

La protagonista dUna pastelera en Tokio s Tokue, una simptica i delicada velleta afectada de lepra i allada del mn, que apareix providencialment per ajudar un petit botiguer de pastissets sense massa traa, Sentaro. Es tracta dun home seris i taciturn que arrossega un passat controvertit, i les receptes de cuina de lvia duna frmula tan especial com secreta per preparar els pastissets an que s el que dna ttol original a la pellcula - operen el petit miracle de salvar-li al pastisser dalguna manera la seva existncia.

En aquesta senzilla pellcula prevalen sobretot les imatges dels cirerers en flor, ingredient esttic destacat, per tamb ingredient reconfortant. I podem notar tamb el batec de la vida amb el ritme i el pas de les estacions que puntuen la mnima acci daquest film de petit format sobre el cicle de vida.

Una pellcula petita tan honesta com previsible, amb comptats personatges i una histria ben despullada de grandiloqncia que, al capdavall, reposa sobre la desgastada base de les segones oportunitats i lesperit de redempci. Ens enduem la sensaci dhaver participat dun conte per adults, una faula moderna. Per aix com la melmelada acabava amorosint les vides dels seus dos principals protagonistes, lenfocament entendridor de Kawase est a punt despatllar aquest bonica histria per un arriscat abs dendoliment.

Notcies - Cinema Catal . NET
Cartell de la pellcula

lectures: 1100

Una crtica de Joan Millaret Valls/AMIC

6 de novembre de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small