cinema catal� . caT
Notícies anteriors
GUERRA BRUTA

Desprs de films tan atractius com Incendies (2010), Prisioners (2013) o Enemy (2013), el director quebequs Denis Villeneuve incideix de nou en personatges arrossegats als tremolosos i inestables terrenys de lambigitat, lestranyesa i les contradiccions personals. Ara ho torna a remarcar en el film nord-americ Sicario i en un format com el gnere del narcothriller amb sicaris i traficants de droga que operen a la zona fronterera entre Estats Units i Mxic, una zona calenta convertida en terra de ning.

La pellcula t una punyent arrencada amb la seqncia contundent duna rutinria missi policial de detenci duns delinqents comandada per lagent del FBI Kate Macy (Emily Blunt) que culmina amb la descoberta duna casa a Arizona amb les parets farcides de cadvers i desprs una explosi trampa que deixa tot loperatiu ben tocat. A partir daqu, una agents del govern nord-americ, Alejandro (Benicio del Toro) i Matt Graver (Josh Brolin), especialitzats en operacions secretes de cstig als narcos amb patrulles formades per sicaris, recluten a la trasbalsada Kate per a les seves accions punitives.

A travs dels ulls duna idealista Kate, el film aleshores comena a plantejar-se els lmits i/o la necessitat de la guerra bruta amb accions clandestines com incursions en territori mexic per atrapar el cap dun crtel de la droga mexic. Com en lull de lhurac, Kate es veu empesa a participar en una espiral de violncia, enmig del dilema que es planteja entre illegalitat i legalitat, fins a quedar atrapada en un parany difcil de descabdellar, i endinsant-se en el cor de les tenebres amb aquests raids de venjana fora de la llei.

Al capdavall, el film s un entreteniment discret tot i la coartada tica de fons. Un film que malauradament no deixa massa petjada per culpa de transitar sense rauxa de personalitat per un espai flmic tan ple darestes com sobreexposat en el cinema els darrers temps, en films de referncia com Traffic (2000, Steven Soderberg) o aproximacions ms recents com Salvajes (2012, Oliver Stone) o El consejero (2013, Ridley Scott). Ens deixa, aix s, algunes escenes ressenyables com lesmentat inici, i moments dacci rodats amb visi nocturna o les irreals preses aries del desert. En aquest terreny conegut, el porto-riqueny Benicio del Toro torna a repetir en el perfil registrat per ell mateix de personatge tan fascinant i atractiu com perills, fosc i trbol, mentre la segura i decidida Emily Blunt sesfora per mostrar tota la seva vulnerabilitat i fragilitat creixent.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 1145

Una crtica de Joan Millaret Valls/AMIC

13 de novembre de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small