cinema catal� . caT
Notícies anteriors
FUTURS ASPTICS

El cineasta grec Yorgos Lanthimos fa el salt a les grans produccions amb estrelles internacionals a la Langosta/The Lobster desprs del ress obtingut amb un film tan demolidor com Canino. Lanthimos ha rodat el seu nou film amb molt ms pressupost grcies a un rgim de coproducci europea i amb un repartiment espectacular encapalat per Colin Farrell, Rachel Weisz, La Seydoux o John C. Reilly. Alg podria pensar que aquest cineasta de la desolaci ha ingressat en el club del cinema comercial i de lentreteniment inofensiu, doncs ja ho podem descartar. Lanthimos trepitja la catifa vermella sense renunciar a la incomoditat i el malestar que encomana el seu cinema i ara es presenta en societat emps pel Premi del Jurat del Festival de Cinema de Cannes 2015.

Lacci sembla situar-se en un futur no massa lluny on la soledat est prohibida. El protagonista, David (Colin Farrell), que ha perdut la seva dona, s ingressat en un hotel com a terpia de rehabilitaci acompanyat dun gos, que no s altre que el seu propi germ. Les normes daquesta comunitat tutelada no permeten la masturbaci i, si al cap dun temps no troben parella, tenen lopci de convertir-se en animal. Daquesta ancdota absolutament el ttol daquest film que equival el desig del protagonista de convertir-se en una llagosta.

El protagonista sembla trobar la seva nima bessona, segons els parmetres clnics daquest hotel de lamor, que acaba matant per escapar-se als boscos per passar a la resistncia. En els boscos hi viuen Els solitaris, que sn caats alhora pels hostes de lhotel, i all David senamorar duna dona miop (Rachel Weisz). Per la vida en els boscos est molt lluny de la llibertat i ens trobem de nou en una societat controlada i dominada per una lder (La Seydoux) en qu aquests furtius, llops solitaris, no tenen dret a estimar-se, sn castigats amb els llavis segellats i al cap dun temps condemnats a enterrar-se ells mateixos.

Nova mostra de mala llet del grec Yorgos Lanthimos que construeix una durssima pantomima futurista amb una societat asptica, alienada, buidada de sentiments. En aquesta fantasia distpica novament torna a fer gala del seu humor negre i corrosiu en una diatriba sense escrpols sobre el gnere hum reforant tot labsurd i el patetisme de les situacions i els personatges. Malgrat tot, Lanthimos sembla estovar-se i, acostumats a la fredor i distncia amb que es mira sempre a les seves desvalgudes criatures, acaba reivindicant lamor clandest i alliberador alhora que creix un corrent de simpatia i complicitat envers els personatges interpretats per Colin Farrell i Rachel Weisz.

Notcies - Cinema Catal . NET
Cartell de la pellcula

lectures: 1153

Joan Millaret Valls/AMIC

4 de desembre de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small