cinema catal� . caT
Notícies anteriors
HI HAVIA UNA VEGADA... BEN POCA COSA

Desprs de films dampli reconeixement com Gomorra (2008) i Reality (2012), premiades amb el Gran Premi del Jurat de Cannes, el director itali Mateo Garrone ens proposa una pellcula tan atrevida i exuberant com fallida, El cuento de los cuentos/Il racconto dei racconti, a partir de lunivers mgic i fantstic del contista itali Giambattista Basile ambientat en una poca medieval llunyana.

El cuento de los cuentos s una ambiciosa i vistosa operaci que compta amb un repartiment internacional conformat, entre altres, per Salma Hayek, Vincent Cassel, John C. Reilly o Toby Jones, i rodada tamb en angls. Una estratgia comercial i meditica que, al capdavall, provoca un dels principals handicaps del film, on resten malmesos tant al to com la proximitat requerida.

El film aposta pel meravells a travs dun seguit de situacions protagonitzades per genunes figures dels contes universals com dracs, reis, princeses, ogres i embruixos i encants que possibiliten tota mena de transformacions. Garrone imprimeix certa bellesa en alguns moments vaporosos i flotants, encomana un atractiu sentit del fantstic en ls de bells escenaris naturals, es deixa temptar en ocasions pel costat gtic, tortus, mals i extrem dalgunes situacions; mentre en altres moments aposta per la pardia i la deconstrucci tot jugant amb els referents clssics.

En termes generals podrem afirmar que Garrone prova danar en totes direccions per sense un objectiu clar. Les histries que avancen de forma parallela sabandonen aleatriament i quan sembla que acaben per entrecreuar-se finalment en la (falsa) conclusi del conte, s per certificar la falta de rumb i de direcci. Com en totes les faules i contes, tan sols sembla perviure el motiu central repetit, la lli, lensenyana, i s que tota destrucci comporta un naixement, que cada acte desemboca inexorablement en un altre, en una cadena de quid pro quo indeturable i infinita.

Notcies - Cinema Catal . NET
Cartell de la pellicula

lectures: 1132

Una crtica de Joan Millaret Valls/AMIC

12 de desembre de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small