cinema catal� . caT
Notícies anteriors
ARRIVEDERCI BARCELONA; LA MOSTRA DE CINEMA ITALI SACOMIADA FINS LANY QUE VE

La quarta Mostra de Cinema Itali de Barcelona MCIB, organitzada per lInstitut Luce Cinecitt, ha tingut lloc als cinemes Verdi de l11 al 17 de desembre amb una afluncia massiva, i s que durant el cap de setmana les cues superaven lhora i mitja (aix si, suavitzades pel caf que un dels patrocinadors regalava als ms impacients). El repte de convertir Barcelona en una plataforma privilegiada per a la difusi del cinema itali al nostre pas sha assolit des de ledici passada amb escreix. Una acci que va en la mateixa lnia daltres molt semblants que Cinecitt porta a terme en diferents pasos.

Daquesta edici, destaquem lhomenatge a Mario Monicelli en el centenari del seu naixement. Considerat un dels millors directors de la comdia italiana i guanyador dun Lle dOr per la seva carrera, les seves obres es caracteritzen pel sarcasme i la seva aguda crtica social. Durant els dies 16 i 17 de desembre es varen projectar dos dels seus treballs i un documental sobre la seva trajectria. A mode de resum, la Secci Oficial daquest any ha incls vuit llargmetratges actuals, entre els quals formen part Non essere cattivo, de Claudio Caligari, que representa Itlia en la cursa per lOscar a la Millor Pellcula Estrangera.

En aquesta quarta edici, el festival ha perms veure ttols tant envejables com LAttessa, que es va poder veure al festival de Vencia denguany i amb el qual Piero Messina construeix un dol a la siciliana. Messina retrata -ms que un paisatge volcnic al voltant de Trinacria - un estat dnim, una emoci. Un mirall perfectament polit en qu les existncies de dues dones (interpretades magistralment per Juliette Binoche i Lou de Lage), es reflecteixen fins que el baf de les seves vides entela la cmera, fins i tot la prpia retina de lespectador.

Ms enll de la seva inqestionable pila de virtuts, Mediterranea passar a la histria del cinema pel fet dhaver estat el primer film documental, finalista als premis LUX del Parlament Europeu, interpretat pel mateix director. La cinta, que ja sha endut els guardons de millor director novell i millor pellcula als premis Gotham de Nova York i als National Board of Review, s un relat que desprn una sensibilitat extrema i que parla dun tema tant actual com sn els fluxos migratoris del nostre continent. Un film colpidor que ens narra la cruesa daquests xodes despietats en primera persona.

Carlo Lavagna, va ser un dels molts autors i directors que van passar per la mostra, regalant- nos prlegs i responent les preguntes dels assistents. Aquesta s la mgia daquesta mostra on tamb es varen poder veure pellcules com Arianna, una histria sobre un hermafrodita que satura ms en lartesania que en la seva narrativa, envoltada duna atmosfera fascinant a un nivell gaireb sensorial. Aquest darrer epicuri s un dels molts films que han acostat per quarta vegada el cinema de la via Tuscolana al barri de Grcia, fent sentir el cinema del pas de la bota quelcom ms proper.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 1167

Una notcia dric Antonell

18 de desembre de 2015


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

No hi ha una mostra igual. Cine i caf gratis per la patilla
Jordi C.20-12-2015

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small