cinema catal� . caT
Notícies anteriors
WESTERN PERIFRIC

Los odiosos ocho s un film inclassificable dun director incatalogable que descolloca a propis i estranys amb una arriscada proposta situada en els llindars del gnere western. El film est ambientat uns anys desprs de la Guerra de Secessi i cont una arrancada tan bella plsticament, com suggeridora i inquietant alhora, al mostrar una diligncia que des de la llunyania travessa un paisatge colgat de neu fins que passa en primer terme pel costat duna creu amb un Crist crucificat tot cobert de neu.

El paisatge nevat s el gran decorat de la trama per tamb esdev un personatge ms. I s que lacci es desenvolupa en un espai inconcret i perdut de lOest americ, precisament en un territori allunyat tant de la civilitzaci com del seny, la ra i la sensatesa, un espai indissolublement lligat a la naturalesa salvatge i verge on sendinsarien els pioners de la colonitzaci americana.

Situats aix en terra de ning, descobrim un caarecompenses blanc, John Ruth (Kurt Russell), que transporta detinguda en la seva diligncia a una perillosa bandida, Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh), i que recull un altre caarecompenses de color, Major Warren (Samuel L. Jackson), de lexrcit de la Uni, i amb un carregament de cadvers. Tots sadrecen a Red Rock per cobrar els seus diners pels fora de la llei caats quan entra en la diligncia un nou personatge, un jove renegat de lexrcit de la Confederaci, Chris Mannix (Walton Goggins), precisament el nou xrif destinat a Red Rock.

El grup arriba a una isolada fonda i han de romandre en la cabana ja que queden atrapats per una terrible nevada. De lespai redut del carruatge saltem doncs a un nou espai ms ampli per igual de tancat, convertint-se en lescenari nic fins al final de la pellcula. En aquest espai genunament teatral safegir una nova fornada de personatges als quatre personatges inicials.

En aquest enrarit microcosmos hum es dilucidaran les desavinences racials de la guerra, es tastar la barbrie del salvatge Oest, es jugar amb la cobdcia humana i ens endinsarem sense aturador en una tramposa teranyina feta denganys, paranys, aliances, mentides i cops defecte.

Un film de construcci dramatrgica superba, situats sota el reialme indestronable duns dilegs ocurrents i enginyosos, amb una pauta narrativa marca de la casa com s el film desglossat en captols successius, fins que sorprenentment es far un salt temporal enrere perqu tot prengui un altre caire i precipitar-nos aleshores cap el festiu bany de sang. Tot plegat amb lafegit dun rodatge en un format tan exquisit com indit i inusual en 7O millmetres especial.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 883

Una crtica de Joan Millaret Valls/AMIC

31 de gener de 2016


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small