cinema catal� . caT
Notícies anteriors
CAIGUDA DEL CEL

El realitzador nord-americ Todd Haynes retorna amb Carol al sofisticat melodrama dpoca en un registre molt semblant al exhibit en lexquisida Lejos del cielo (2002) per retratar de nou relacions afectives desestabilitzadores en entorns hostils. A partir duna novella de lescriptora Patricia Highsmith, Todd Haynes desplega lartilleria pesada de la bellesa i el lirisme per dibuixar amb la seva cmera un melodrama pretrit damors desbordants, explicat en forma de flashback i amb un tractament estilstic sumptus.

Carol est ambientada a la dcada dels 50 als Estats Units en poca nadalenca i en ella sexplora una intensa histria damistat i amor femen protagonitzada per una dona madura rica, Carol (Cate Blanchett), i una jove dependenta duns magatzems, Therese (Ronney Mara). Enmig de latracci irrefrenable i desafiadora que sorgeix entre les dues dones, i que trastoca les convencions socials del moment, Carol viu alhora un enconat enfrontament amb al seu marit, Harge (Kyle Chandler), per la custdia de la seva filla.

Carol retrata un corprenedor amor lsbic bressolat per una preciosa msica de Carter Burwell, que ens du a evocar les sonoritats de Philip Glass a Las horas (2002), un altre film agermanat amb aquest. Lextrema elegncia i delicadesa de Carol la converteix en una preciosa joia cinematogrfica que, de moment, ja ha acaparat nombroses nominacions als Oscar. I transcrivint les exultants i boniques paraules que Carol adrea a la inesperada irrupci de la jove Therese en la seva vida, podem definir aquesta majestuosa pellcula com caiguda del cel.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 852

Una crtica de Joan Millaret Valls/AMIC

9 de febrer de 2016


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small