cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA MERAVELLOSA XIMPLERIA DEL CINEMA

Desprs dinaugurar el 66 Festival de Cinema de Berln, lltima conya cinfila del titellaires germans Coen, Ave, Csar!, arriba als nostres cinemes. Aquesta divertida farsa sobre el Hollywood daurat dels anys 50 arrenca amb un executiu dels grans estudis Capitol, Eddie Mannix (Josh Brolin), aclaparat per les seves promeses incomplertes de deixar de fumar que el porten al confessionari cada dia. Latribolat personatge senfronta al capdavant dels estudis a diferents fronts oberts mentre s temptat crematsticament per una indstria armamentista atmica en ala.

Per un dels entrebancs principals que t Eddie Mannix s com encarar el car i fastus projecte de rodar un film sobre la vida de Jesucrist amb ingredients com una espectacular lluita de quadrigues en el circ rom. La realitzaci de Ave, Csar! lenfronta al escabrs dilema de com representar la figura de Crist sense ofendre els diferents lobbys religiosos quan lactor principal, Baird Whitlock (George Clooney), que fa de centuri rom, desapareix dels estudis sense deixar rastre.

Un film de cinema dins del cinema que combina els eufrics musicals de marines de perms a la ciutat, pellcules aqutiques amb vistoses coreografies, regis melodrames sentimentals amb superproduccions de pellcules histriques de romans al ms pur gnere pplum o kolossal, mentre el comunisme sha infiltrat perillosament en els estudis.

Enmig daquest magma de referncies creuades sobresurt ineludiblement Ben-Hur, adaptaci flmica de la novella homnima del general americ Lewis Wallace, que barrejava ficci i religi, i que duia un subttol tan explcit que els Coen mantenen en el ttol original del film que estan rodant els estudis Capitol i que tants ensurts els est donant, Hail, Caesar! A Tale of the Christ.

Regna el sentit de la pardia amb moltes bromes i bon humor. En aquest guirigall en qu est immers lestudi, tenim un pssim actor jove encasellat en les tombarelles del western ara contractat per fer un paper dramtic impossible i, sobretot, lactor principal, Baird Whitlock, un altre perfecte idiota marca de fbrica dels Coen. Entre altres acudits, destacar un gag antolgic protagonitzat per una esperpntica muntadora a qui dna vida Frances McDormand.

Un mn fabulat, un mn de fireta, amb noms de protagonistes i ttols de films inexistents, per on tot resulta ben reconeixible. Utilitzar la mentida i la pantomima per parlar al capdavall seriosament de les coses. I malgrat tot el cinisme i la conya, preval lamor pel cinema, la passi per lespectacle. Tot plegat grcies a la reivindicaci dun capitost torturat entregat al seu ofici per posar seny i ordre en la gran ximpleria del cinema, fent entrar en cintura a les eglatres dives, arreglant les rucades de les seves estrelles, prenent decisions drstiques per salvar rodatges, o regatejant la vora premsa groga de xafarderies.

Notcies - Cinema Catal . NET
George Clooney a Ave, Csar!

lectures: 945

Una crtica de Joan Millaret Valls/AMIC

21 de febrer de 2016


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small